Līvāni gandrīz dienu paliek bez elektroenerģijas un siltuma (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.janvāra vakarā ap plkst.19 visa Līvānu pilsēta ar aptuveni 10 000 iedzīvotāju palika bez elektrības, elektroenerģijas piegāde pārtrūka arī lauku pagastos, TVNET informēja Līvānu novada domes pārstāve Ginta Kraukle.

Pēc viņas teiktā, elektroenerģijas piegāde pilsētā tika atjaunota tikai 2.janvāra pusdienlaikā. Elektroenerģijas pazušanas dēļ 1.janvāra vakarā pārstāja darboties arī Līvānu centralizētā siltumapgādes sistēma, kas nodrošina apkuri iedzīvotāju mājokļos.

Līvānu novada pašvaldība sadarbībā ar VUGD naktī uz 2.janvāri no "Arēnas Rīga" uz Līvāniem atgādāja ģeneratoru, un jau no rīta pilsētā izdevās atjaunot siltumapgādi.

Elektroenerģijas piegādes pārtraukuma radītās problēmas pastiprināja arī telefonsakaru trūkums, jo glābējiem praktiski nebija iespēju sazināties ar mobilo telefonu palīdzību. Pilsētā elektrības trūkuma dēļ nestrādāja arī degvielas uzpildes stacijas, kas apdraudēja glābēju darbu, jo degvielas resursus nācās piegādātu no kaimiņu pilsētām.

Lai meklētu izeju no radušās situācijas, 2.janvārī Līvānu novada domes vadība sasauca divas ārkārtas situāciju komisijas sēdes: plkst.9 un plkst.15. Tikai pateicoties pašvaldības un valsts dienestu operatīvai sadarbībai, izdevās normalizēt situāciju pilsētā, kur 2.janvāra rītā draudēja aizsalt siltumtrases un pārplūst kanalizācijas sūkņu stacijas.

Patlaban situācija pilsētā ir normalizējusies.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu