Elektroenerģija traucēta ap 33 000 "Latvenergo" klientu (50)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elektroapgāde svētdienas pievakarē traucēta aptuveni 33 tūkstošiem "Latvenergo" klientu, informēja uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts

Viņš klāstīja, ka elektroapgādes traucējumu skaits svētdienas laikā no 55 tūkstošiem samazināts līdz 33 tūkstošiem.

"Rēzeknē, kur rīta pusē bija 11 tūkstoši elektroapgādes traucējumu, šobrīd traucējumu skaits ir samazinājies līdz 7,5 tūkstošiem, savukārt Daugavpilī - no astoņiem līdz 3,5 tūkstošiem," atklāja Siksnis un piebilda, ka ir veikts krietns traucējumu samazinājums un kopumā situācija ir ļoti uzlabojusies.

Turpina elektroapgādes atjaunošanu

Šodien ar ievērojamiem papildspēkiem turpinās elektroapgādes atjaunošana Latgalē un Vidzemē, kur pēc snigšanas naktī uz sestdienu bija radušies būtiski jauni elektroenerģijas piegādes traucējumi,.

1.janvārī AS "Sadales tīkls" izsludināja ārkārtas situāciju sadales elektriskajos tīklos.

Mobilizētas 92 brigādes

Šodien darbam austrumu reģionā mobilizētas 92 brigādes, ziemeļaustrumu reģionā strādā 70. Būtisks papildinājums atjaunošanas darbos ir Nacionālo bruņoto spēku speciālais transports, kā arī Valsts robežsardzes un privātuzņēmēju 20 sniega motocikli. Ar sniega motocikliem smagajos apstākļos iespējams operatīvi veikt elektrolīniju novērtējumu un sniegt ziņas montieru brigādēm.

"Speciālistiem katram ir savas uzdevums, tādējādi daļa brigāžu veic trasu tīrīšanu no kritušiem kokiem, daļa - līniju montāžu. Trešdaļa no nodarbinātajām vienībām ir ārpus "Latvenergo" piesaistīti darbuzņēmēju speciālisti. Ar AS "Latvijas Valsts meži" atbalstu no 2.janvāra līniju atjaunošanas darbos iesaistītas desmit meža izstrādes brigādes ar speciālo tehniku Latgalē," stāsta Siksnis.

Bez elektrības 55 tūkstoši

Svētdienas rītā ar traucētu apgādi vai bez elektroenerģijas ir aptuveni 55 000 klientu, galvenokārt Rēzeknes (11 000), Daugavpils (8000) un Jēkabpils (6000) apkārtnē, taču kopš sestdienas vairāk bojājumu ir arī Aizkrauklē, Madonā, Cēsu un Piebalgas apkaimē.

"Sadales tīkla" vadība un speciālisti turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi saviem klientiem. "Latvenergo" dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai, atvainojas par neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret dabas apstākļu izraisītajiem notikumiem.

 Aicina tīrīt ceļus

Savukārt Iekšlietu ministrija aicina pašvaldību teritorijās maksimāli organizēt ceļu attīrīšanu, kas atvieglotu "Latvenergo" darbu elektrolīniju bojājumu novēršanā. Lai apzinātu situāciju un efektīvi koordinētu darbību uz vietām, piemēram, apzinot situāciju ar skolu nodrošināšanu ar elektrību, kas kļūs aktuāla, noslēdzoties skolēnu brīvlaikam, Iekšlietu ministrija aicina pašvaldības sasaukt civilās aizsardzības komisijas.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) informē, ka ministrijas dienesti turpina palīdzības sniegšanu bez elektrības palikušajiem. Iekšlietu ministrija no valsts materiālajām rezervēm Līvānu novada pašvaldību ir nodrošinājusi ar elektrības ģeneratoriem, līdz ar to pašvaldībā ir izdevies atjaunot ūdens attīrīšanas iekārtu darbību, kā arī katlumājas darbību, kas nodrošina Līvānu pilsētu ar siltumu.

Par Iekšlietu ministrijas iestāžu atbalstu energoapgādes problēmu risināšanā iekšlietu ministre kā atbildīgo koordinatoru ir nozīmējusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieku Aldi Lieljuksi.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu