Aptauja: Arvien vairāk amerikāņu dod priekšroku e-grāmatām (61)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV lasītāji arvien lielākā mērā dod priekšroku digitālajām grāmatām, nevis uz papīra drukātiem izdevumiem, liecina ceturtdien publiskotie Pjū pētījumu centra aptaujas rezultāti. To pieaugušo amerikāņu skaits, kas lasa elektroniskās grāmatas, šī gada novembrī bija sasniedzis 23%, kamēr vēl pagājušā gada novembrī tas bija tikai 16%.

Tajā pašā laikā to amerikāņu skaits vecuma grupā virs 16 gadiem, kas lieto arī tradicionālās grāmatas, šajā laika posmā krities no 72% līdz 67%.

Kopumā grāmatas - gan elektroniskā, gan tradicionālā formā - lasa 75% pieaugušo amerikāņu, kamēr 2011.gada beigās to darīja 78%, liecina dati, kurus Pjū centrs ieguvis projektā «Internets un amerikāņu dzīve».

Elektronisko grāmatu popularitātes pieaugums saskaņojas ar planšetdatoru arvien lielākas izplatības tendenci.

To amerikāņu skaits, kuru rīcībā ir kāds no planšetdatoru paveidiem - vai tā būtu kāda no e-grāmatu lasīšanai domātajām īpašajām ierīcēm, piemēram, «Kindle» vai «Nook», vai arī tie būtu kādi daudzfunkcionāli rīki, piemēram, «Apple» ražotie «iPads» vai «Google» piedāvātie «Nexus» -, šī gada beigās sasniedzis 33%, kamēr pērn tas vēl bija tikai 18%.

Saprotams, ka pieaudzis arī to amerikāņu skaits, kas bibliotēkās pieprasa e-grāmatas.

Vislielākais elektronisko grāmatu cienītāju skaits ir starp tiem amerikāņiem, kuriem ir augstāks izglītības līmenis un kuriem ir lielāki ienākumi, kā arī vecuma grupā no 30 līdz 49 gadiem.

Aptauja veikta laikā no 15.oktobra līdz 10.novembrim.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu