Ceļamaize politiķiem: atrast tādus, kas kaut 10% laika padomā par tautu (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai viss sabiedrībā būtu labi, nepieciešama tikai viena īstena īpašība politiķiem - godīgums, alkatības neesamība. Taču Latvijas politiskajā elitē viss ir otrādi.

Tie, kas tiek pie varas, kas tiecas pie varas, ir pārmērīgi varaskāri un alkatīgi. Viņiem ir tendence ar politisko platformu palīdzību uzlabot, sakārtot savu personīgo, savu ģimenes draugu un paziņu dzīvi. Tiklīdz šie indivīdi ir spicē, sākas zagšana, amatu kārtošana radiniekiem, draugiem un tamlīdzīgi.

Kā mums, vēlētājiem, pareizi izvēlēties tos, kas, nonākuši pie siles, NEZAGS? Kā? Kādiem testiem, detektoriem nākamie valstsvīri būtu jāpakļauj, lai tas, kas noticis ar valsti, vairs neatkārtotos? Atrast tādus, kas nezags, ievēlēt - tas būtu jau liels sasniegums. Puse  problēmu būtu atrisināta.

Taču mēs nedzīvojam utopijā. Nav tādu testu, nav arī institūcijas, kas kontrolētu katra Saeimas, katra Rīgas domes politiķa alkatības, mantkārības, varaskāres pakāpi. Tādu mehānismu nav. Ir tikai tukša paļaušanās uz to, ka varbūt nejauši pie varas tiks LABIE... Nu tādi, kas ne tikai paši visu laiku zog, bet kaut par 10% padomā arī par tautu.

Es gribu ikvienam Latvijas vēlētājam pateikt, ka tad, kad iesim vēlēt, jāatceras tos, tās personības, kas kaut nedaudz sola ekonomisko Latvijas izaugsmi, kas kaut nedaudz spējīgi mazināt nodokļu slogu iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kas savā rīcībā nav karotāji, bet pragmatiķi, ar labu ekonomisko domāšanu, saimniecisko uztveri, kas māk un grib Latvijā izdarīt tā, lai pēc 10, 20, 30, 40, 50 gadiem mēs Tautas partijas izraisīto haosu aizmirstu kā ļaunu murgu. Paldies.

Edgars

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu