Aviācijas nozarei ir būtiska ietekme uz Latvijas ekonomiku (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aviācijas nozarei ir būtiska loma Latvijas ekonomikā, secināts nesen publicētajā pētījumā, kas veikts pēc Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (IATA) pasūtījuma, informēja asociācijas un lidsabiedrības «airBaltic» pārstāvji.

«Oxford Economics» veiktais pētījums liecina, ka aviācijas nozare veido 2% no Latvijas iekšzemes kopprodukta un nodrošina ar darbu 2% valsts darbaspēka jeb 18 600 cilvēkus.

IATA Eiropas nodaļas viceprezidents Rafaels Švarcmans norāda, ka «produktīvai un efektīvai aviācijas nozarei ir izšķiroša loma attīstības veicināšanā mūsdienu globālajā ekonomikā, nodrošinot gan pasažieriem, gan kravu pārvadātājiem tik ļoti svarīgo gaisa satiksmi».

Attiecībā pret ekonomikas lielumu Latvijā ir vidēji augsts aviosavienojumu rādītājs. Tas nozīmē, ka ekonomikas izaugsmi un tiešās ārvalstu investīcijas varētu veicināt, vēl vairāk uzlabojot aviosatiksmi.

Ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko atrašanās vietu, Latvijas eksporta uzņēmumiem aviosatiksme esot ļoti nozīmīga, jo tā nodrošina savienojumus un gaisa kravu transportu. Turklāt aviācija esot arī viens no galvenajiem tūrisma veicinātājiem Latvijā, jo aptuveni 30% no ārvalstu viesiem valstī ierodas ar lidmašīnu.

2011.gadā kopējais aviopasažieru skaits, kas ieradās vai izlidoja no Latvijas, bija 5,1 miljons, kas ir par aptuveni 10% vairāk nekā pērn.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu