«Al Qaeda» uzbrukumā Jemenas armijas kazarmām 44 kritušie (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islāmistu nemiernieku uzbrukumā armijas barakām Jemenas dienvidos un tam sekojošajās sadursmēs pirmdien dzīvību zaudējuši vismaz 44 cilvēki, tostarp 14 karavīri, paziņojušas militārpersonas un vietējo cilšu pārstāvji.

Bojāgājušo vidū ir arī 24 teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» kaujinieki un seši vietējo cilšu locekļi, kuri cīnījušies kopā ar armijas karavīriem, informēja kāda militārpersona, kuras teikto apstiprināja arī cilšu pārstāvji.

Uzbrukums noticis Abjānas provincē, kur jūtama spēcīga «Al Qaeda» klātbūtne. Tas sācies vēl pirms rītausmas un pāraudzis smagās sadursmēs, kad armijas spēkiem palīgā nākuši vietējo cilšu locekļi.

«Ciltis cīnās līdzās armijai, un mēs atvairīsim »Al Qaeda«. Viņu plāni cietīs neveiksmi, kamēr vien vietējie iedzīvotāji būs mūsu pusē,» norādīja militārpersona, paužot pārliecību, ka islāmistu kaujiniekiem neizdosies pārņemt kontroli pār vietējo pilsētu, kas atrodas stratēģiski svarīgā vietā starp Šebvas, Baidas un Lehidžas provincēm.

Jau ziņots, ka «Al Qaeda» atzars Jemenā, kas sevi dēvē par Šariata partizāniem, ir mācējis izmantot centrālās valdības kontroles atslābumu, kas sekoja tā dēvētajam arābu pavasarim, kura rezultātā Jemenas prezidents Ali Abdulla Salehs pēc 33 gadus ilgas valdīšanas bija spiests atkāpties no amata.

Nedēļas nogalē Jemenas dienvidos un austrumos gaisa uzlidojumos tika nogalināti 24 «Al Qaeda» locekļi, liecina Aizsardzības ministrijas sniegtā informācija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu