Aculiecinieks: Žurnālists dēlam paspēja pateikt, lai bēg (154)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA/TVNET kolāža

Žurnālists Leonīds Jākobsons, kurš īpašu sabiedrības uzmanību izpelnījās, publiskojot Rīgas mēra Nila Ušakova e-pasta saraksti, sašauts sava nama kāpņu telpā. Dēls bija kopā ar tēvu pirms incidenta. Uzbrukuma brīdī viņš paspējis zēnam pateikt, lai bēg, Latvijas radio stāstīja žurnālista kaimiņš Aleksandrs Zaidals, kurš bijis viens no pirmajiem lieciniekiem notikumam.

Visapkārt bija asins traipi...

«Dienā atnācu mājās pēc dokumentiem. Tobrīd mēs ar sievu izdzirdējām kliedzienu kāpņu telpā. Es izskrēju. Labā sejas puse bija asinīs. Bija skaidri redzams, ka viņš ievainots. Kāpnēs bija sajūta, ka izšauta smacējoša gāze. Visapkārt asins traipi, un kāpnēs izmisis tobrīd bija kaimiņa tēvs un tad arī parādījās sieva. Viņš pats bija pie apziņas, turēja ar roku asiņaino sejas pusi. Pēc tam viņa sieva man izstāstīja, ka viņš kāpnēs bijis ar bērnu un uzbrukuma brīdī bērnam paspējis pateikt, lai zēns bēg prom.»

Galvenā versija - profesionālā darbība

Žurnālistam Leonīdam Jākobsonam, kurš ceturtdien ar šautu brūci sejā nonācis slimnīcā, kāpņu telpā uzbruka divi cilvēki. Viena no galvenajām versijām būs žurnālista profesionālā darbība, sacīja Valsts policijas virsnieks Andrejs Sozinovs.

Žurnālists sašauts ar traumatisko ieroci, viņa stāvoklis ir stabils, informēja Sozinovs. Viņš šobrīd atrodas slimnīcā, kur gaida, kad žurnālists varēs sniegt liecības.

Ar žurnālista nepilngadīgo dēlu pagaidām policija vēl nav runājusi.

«Policijas darbinieki strādāja līdz vēlam vakaram, iesaistīti bija lieli spēki. Meklējām notikuma aculieciniekus. Kopš vakardienas [ceturtdienas] esam noskaidrojuši, ka uzbrukumā bija izmantots traumatiskais ierocis, uzbrukumā bija iesaistīti divi vīrieši. Visam aculiecinieks bija pats Jākobsons, bērns varēja redzēt incidenta sākumu,» sacīja Sozinovs.

Sašauts sejā

Jau vēstīts, ka Jākobsons uzbrukumu piedzīvojis ceturtdienas pēcpusdienā savas mājas kāpņu telpā Rīgā. Viņš bija kopā ar dēlu, kuru pirms sašaušanas aizsūtījis prom. Jākobsons tika sašauts sejā, viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Komentāri (154)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu