Par absurdu jāmaksā 18 latu sods

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Neapskaužamā situācijā nonākusi kāda TVNET lasītāja, kurai noteikts 18 latu sods par auto novietošanu. Izrādās - sieviete samaksājusi «Rīgas satiksmes» automātā, bet mašīnu nolikusi «Europark Latvia» stāvvietas pusē. Lasītāja ir sašutusi, ka vienā stāvlaukumā ir divu firmu stāvvietas, bet trūkst atbilstošas norādes.

Lasītāja rakstīja: "Es, iedzīvotāja no Rīgas rajona (nedzīvoju Rīgā), atbraucu uz galvaspilsētu - gribēju saņemt pasūtījumu no interneta veikala.

Tā kā tieši pretī atradās stāvlaukums (Kr.Barona ielā 75), es iebraucu tajā un, neskatoties nekur, apstājos.

Izgāju no mašīnas un gāju maksāt par stāvvietu pie tā automāta, kuru pirmo ieraudzīju. Noliekot kvīti tam paredzētajā vietā, mierīgi aizgāju uz veikalu. Veikalā biju kopumā maksimums 15 minūtes. Kvīts bija apmaksāta līdz 13.48.

Atnākot no veikala pie mašīnas 13.35, ar pārsteigumu ieraudzīju soda kvīti, kas izrakstīta 13.32.

Soda kvīts summa bija 18 lati.

Sākumā neko nesapratu.

Kāpēc man bija uzlikts sods, ja vēl bija laiks stāvēšanai 16 minūtes! Sāku zvanīt uz soda kvītī norādīto tālruņa numuru. Tur man nelaipnā balsī atbildēja, ka es apmaksāju kvīti «Rīgas satiksmes» automātā, bet mašīna nolikta «Europark Latvia» pusē! Izrādās, ka

vienā stāvlaukumā ir divu firmu stāvvietas!

Bet nekādu norāžu uz to, ka ir divu firmu stāvvietas, nav!

Un tieši pretējā pusē (ne tajā pusē, kur es noliku mašīnu) ir LIELA izkārtne "Europark Latvia" stāvvieta!

Foto: TVNET lasītāja foto

Un tieši zem tās atradās «Rīgas satiksmes» automāts. Uz tā automāta ir uzlīme «Rīgas satiksme». Bet tā ir tik maza, ka to nevar pamanīt. Un, pasakiet man, lūdzu, kā var tā rīkoties!

Sanāk, ka mūsu tautu ķer uz muļķi, jo tiešām tur NAV nekādu izkārtņu, ka vienā pusē ir «Europark Latvia» stāvvietas un otrā pusē ir «Rīgas satiksmes» stāvvietas.

Es uzrakstīju «Europark Latvia» sūdzību par to. Tagad gaidu atbildi! Zvanīju arī Patērētāju tiesību aizsardzības birojam, un tur man atbildēja - pat ja viena stunda stāvvietā maksā vienu latu, tad

18 lati ir neadekvāti liels sods.

Savukārt "Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis pēc iepazīšanās ar aprakstīto gadījumu portālu TVNET informēja, ka uzņēmums autostāvvietu jomā darbojas tikai un vienīgi atbilstoši 27.09.2005. Rīgas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 18.

Tajos reglamentēta gan ceļa zīmju uzstādīšana, gan stāvvietu automātu aprīkošana, gan Rīgas pilsētas pašvaldības autostāvvietu lietošanas samaksas apmērs.

Bet «Europark Latvia» pārstāvji ignorēja TVNET aicinājumu skaidrot šo lasītājas situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu