Aktrises Esmeraldas Ermales māju sajūta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Esmeralda Ermale ir aktrise. Pašlaik svarīgākais: šobrīd ir tāds periods, kad dzīvē iestājies patīkams līdzsvars gan darbā, gan privātajā dzīvē. Iespējams, klusums pirms vētras.

1. Jūs dotu priekšroku dzīvoklim vai savrupmājai?

Noteikti mājai, šaubu nav. Jo tas nozīmē daudz lielāku personisko brīvību un lielākas iespējas veidot apkārt savu vidi un atmosfēru nekā šaurā dzīvoklītī, kur jārēķinās ar kaimiņiem, kurus nevaram izvēlēties. Turklāt man ir pazīstamas tās rūpes, ko prasa savrupmājas uzturēšana kārtībā, jo visu bērnību tādā esmu dzīvojusi, arī tagad ir īpašums laukos.

2. Vai labprātāk naudu ieguldāt ceļojumā vai mājas interjerā?

Es cenšos rīkoties tā, lai vilks būtu paēdis un kaza paliktu dzīva. Jo gribas gan ceļot un uzkrāt jaunus iespaidus, gan arī rūpēties par mājām, lai tajās varētu justies komfortabli.

3. Kura jums ir iemīļotākā vieta mājoklī?

Patiesībā man katrā telpā ir kāda iemīļota vieta, kuru nosaka tas, ko vēlos darīt. Kad gribu palasīt grāmatu, parasti iekārtojos dīvāna stūrītī vienā no istabām, savukārt sarunas ar draugiem un radiem vislabāk raisās otrā istabas galā.

4. Ko pēdējo nopirkāt savām mājām?

Nesen pabeidzām remontu virtuvē un vannas istabā, tāpēc esam šo to iegādājušies šīm telpām, piemēram, koka durtiņas vannas istabas plauktam, krēslus virtuvei, vēl dažas lietas.

5. Vai bieži remontējat savu mitekli?

Mani uzjautrina jautājumā ietvertais vārds bieži. Šaubos, vai šodien ir daudz tādu, kas var atļauties mitekli bieži remontēt, kaut gan būtu jauki, ja ik pēc pāris gadiem būtu iespējams atsvaidzināt interjeru, jo tas uzlabo pašsajūtu. Remontu savā mājoklī sākām nesen – tūlīt pēc tā privatizācijas. Smejamies, ka to darām ļoti izdevīgā brīdī – kad cenas ir sasniegušas maksimumu.

6. Bez kā jums būtu grūtāk iztikt – bez ledusskapja vai televizora?

Tas atkarīgs no gadalaika. Vasarā mierīgi varu iztikt bez televizora, bet būtu grūti bez ledusskapja. Taču nepiederu pie tiem, kas lepni deklarē, ka televizoru vispār neskatās. Skatos, jo tā var iegūt daudz vērtīgas informācijas, redzēt kvalitatīvas filmas. Tomēr, ja vajadzētu izšķirties, kuru no abiem pirkt, izvēlētos ledusskapi, jo tas ir vitāli nepieciešamāks.

7. Dzimšanas dienu svinētu mājās vai restorānā?

Dažādi, jo nav iedibinājušās nemainīgas tradīcijas. Esam gan aizgājuši uz restorānu paēst kopīgas vakariņas, gan svinējuši plašākā lokā mājās.

8. Ko darāt ar novecojušām mēbelēm – izsviežat vai atjaunojat?

Daļu mēbeļu, kas vēl gluži labi saglabājušās, vedam uz laukiem, citas likvidējam – izmetam vai sadedzinām, bet vēl kādas, piemēram, antikvāro kumodi, atjaunojām. Tiesa, tas prasa tik daudz laika, pūļu un naudas, ka šķiet – nav vērts. Jo apsīkst enerģija un iesākto grūti novest līdz galīgam punktam.

9. Vai, iekārtojot mājokli, ņemat vērā senlatviešu vai austrumnieku gudrības?

Ai, nē! Tā kā mans vīrs ir arhitekts, viņš zina dažas mājokļa iekārtošanas likumības, kuras cenšamies ievērot. Bet citādi paļaujamies uz savu intuīciju, pašsajūtu un emocijām, kas rodas, kad iztēlojamies, ko konkrētajā telpā gribētu redzēt.

10. Esat cīrulis vai pūce?

Pat īsti nezinu. Ja iepriekš šķita, ka esmu pūce, tad pēdējā laikā gribas domāt, ka manī ir kaut kas no mušas, jo dzīvoju saskaņā ar sauli. Kad diena apmākusies, varu gulēt visu dienu, bet pavasarī un vasarā man nekādas grūtības nesagādā mosties ļoti agri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu