Iznāks jauns nedēļas žurnāls „Republika.lv” (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 17.februārī iznāks nedēļas žurnāla „Republika.lv” pirmais numurs. Jaunais nedēļas žurnāls „Republika.lv” atspoguļos un analizēs aktuālākos notikumus Latvijas un ārvalstu sabiedriskajā dzīvē, politikā, ekonomikā, kultūrā un sportā.

Žurnāla galvenā redaktore Laura Krastiņa skaidro: „„Republika.lv” būs preses izdevums, kas respektēs savu lasītāju kā spriest spējīgu un dzīvi mīlošu cilvēku. Personība, kompetence, stils un objektivitāte – šādām īpašībām ir jānodrošina mūsu izdevuma autoritāte. „Republika.lv” liks centrā nevis varu un tās nesējus, bet fokusēsies uz cilvēku kā sabiedrisko notikumu centru.” Žurnāla 48 lappusēs būs dzejas un prozas pirmpublicējumi, spilgtas ārvalstu un pašmāju fotoreportāžas, intervijas ar pasaulē pazīstamām personībām, pašmāju ļaudīm un jaunajiem karognesējiem. „Republika.lv” komandu veido pieredzējuši žurnālisti un sabiedriskie darbinieki — žurnālam rakstīs Jānis Peters, Aigars Dāboliņš, žurnāliste Gundega Bičevska, ilustrācijas veidos mākslinieks Juris Dimiters.

„Republika.lv” izdevējs ir SIA „Žurnāls”. Tā īpašnieks ir uzņēmējs Viesturs Koziols, kurš ir pārliecināts — Latvijā trūkst kvalitatīvu nedēļas žurnālu sociāli un ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem. „Tieši tāpēc tapa „Republika.lv”, lai apkopotu aktuālo informāciju par notikumiem valstī, aizrautīgi analizētu notiekošos procesus un sabiedrībā veidotu dialogu,” uzsver V.Koziols.

Žurnāla tirāža sākotnēji būs 25 tūkstoši, un līdz gada beigām to iecerēts palielināt. Lai „Republika.lv” kļūtu vēl pilnīgāka un objektīvāka, ir izveidota žurnāla padome. Tajā piekrituši darboties sabiedrībā pazīstami eksperti, piemēram, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docents Ābrams Kleckins, uzņēmējs Gundars Margēvičs, žurnālists Pauls Timrots, sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds, Jānis Vaišļa un citi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu