Grāmatnīcās nopirkto atpakaļ nepieņem (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pensionārs Inārs kopā ar savu vedeklu pirms pāris dienām devās uz "Zvaigznes ABC" grāmatnīcu, lai iegādātos savai mazmeitiņai skolai nepieciešamo grāmatu. Nopirka grāmatu, bet pēc brīža konstatēja, ka nav īstā. Devušies atpakaļ, bet grāmatu vairs apmainīt nevarot.

Inārs, pensionārs: "Aizbraucām mazmeitai aizbraucām nopirkt grāmtas skolai, man nebija kur atstāt mašīnu, paprasīju vedeklai, lai izkāpj ārā un aiziet nopirkt grāmatu.” Atnākot atpakaļ no grāmatnīcas, vedekla saprata, ka kļūdījusies un iegādājusies nepareizo grāmatu.

Inārs: "Abas ar mazmeitiņu aizgāja atpakaļ uz grāmatnīcu Mārupes ielā 3. Tagad iznāk tāda lieta –  mēs esam kļūdījušies nopērkot neīsto grāmatu. Pagājušas tikai 9 minūtes no pirkšanas momenta. Veikalā jautājām lai samaina pret tām kurām vajadzētu, viss kārtībā, piemaksāsim cik vajadzēs, nav problēmas - atbildēja, ka grāmatu nemainīs."

Zvaigznes ABC pārstāvji „ Tautas Balsij” atbildēja, ka patiešām grāmatas bez redzamiem defektiem nemaina.

Kristīne Stepiņa, „ Zvaigzne ABC” sabiedrisko attiecību vadītāja: "Zvaigzne ABC grāmatnīcās grāmatas atpakaļ neņem, taču veikala vadītājs katru gadījumu var izskatīt individuāli. Protams, ja pircējs pēc pāris dienām grib samainīt romānu, tas netiks darīts."

Daiļiteratūra mainīta netiek, bet kā atzina grāmatnīcas pārstāvji – mācību grāmatas gan tiekot mainītas. Latvijā esošā likumdošana neparedz bez redzama iemesla pieņemt atpakaļ tikko iegādātu grāmatu.

Sanita Gertmane, PTAC pārstāve: "PTAC likums šādu iespēju neparedz, tas nozīmē, uzņēmumam nav obligāts pienākums mainīt lietu, kas ir nopirkta, bet kurai nav defekta."

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu