Arvien vairāk iedzīvotāju lemj par labu mājokļa iegādei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pieaugot iedzīvotāju ienākumu līmenim un uzkrājumu apjomam, aizvien vairāk iedzīvotāju lemj par labu mājokļa iegādei, liecina AS "Swedbank" apkopotie dati.

Banka informē: lai arī iedzīvotāji pārsvarā arvien pērk sērijveida dzīvokļus (75%), tomēr pieaug arī pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos. Tas un kopumā augošā ekonomika mudina arī nekustamo īpašumu attīstītājus aktīvi sākt jaunu projektu būvniecību.

Pēc bankas datiem, patlaban attīstības stadijā esot 1500 dzīvokļu jaunajos projektos, kas ir uz pusi vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Visvairāk tiek attīstīti tā saucamie ekonomiskās klases dzīvokļi, kuru cena ir līdz 1600 eiro kvadrātmetrā, taču zināma aktivitāte vērojama arī tā dēvētajā biznesa klases segmentā, kuru cena par kvadrātmetru svārstās no 1600 līdz 2500 eiro kvadrātmetrā.

Vērtējot nekustamo īpašumu darījumu skaitu uz vienu iedzīvotāju, Rīga aizvien atpaliek no kaimiņvalstīm, pat neskatoties uz to, ka Rīgā nekustamo īpašumu cenas ir par 15% līdz 40% zemākas nekā Lietuvā un Igaunijā, secina "Swedbank" pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu