Baltkrievijas helikopters drīzumā iesaistīsies Valdgales ugunsgrēka dzēšanā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdgales ugunsgrēka dzēšanā drīzumā iesaistīsies Baltkrievijas helikopters, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Helikopters ir izlidojis no Talsu lidlauka uz ugunsgrēku dzēšanas darbu vietu, un ierodoties nekavējoties sāks ugunsgrēka dzēšanas darbus no gaisa, pastāstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Kopš pagājušās trešdienas dzēšanas darbos iesaistījās divi Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteri un viens Lietuvas NBS helikopters. Šodien ugunsgrēku dzēš viens Latvijas un viens Lietuvas helikopters.

Kā ziņots, pirmdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums iedarbināt Civilās aizsardzības mehānismu, lai lūgtu palīdzību ugunsgrēka dzēšanas darbos.

Ceturtdienas rītā Valdgales kūdras ugunsgrēka vietā atsevišķās vietās atsākusies degšana ar atklātu liesmu.

VUGD gan uzsver, ka ugunsgrēku joprojām izdodas noturēt iekšpus izveidotā perimetra.

Vienlaikus, neskatoties uz helikopteru izmantošanu, visticamāk, kūdras degšanu un gruzdēšanu Valdgales pagastā pilnībā varēs likvidēt tikai rudens lietavās, pieļāva dienestā.

Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu