Kurš varētu stāties Vējoņa vietā? (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā kā pašreizējam prezidentam Raimondam Vējonim izredzes tikt pārvēlētam ir vājas, partijas jau tagad sāk domāt par jauniem kandidātiem.

Saeimā pārstāvētie politiskie spēki pašlaik nesteidz paust atbalstu  Vējoņa kandidatūrai uz otru termiņu Valsts prezidenta amatā.

Kā noskaidrojis Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", partiju līderi kā vienu no iespējamiem prezidenta amata kandidatiem visbiežāk min Latvijas Neatkarības deklarācijas līdzautoru un Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Pēc politiķu prognozēm Levitu, tāpat kā iepriekš, atkal būtu gatava atbalstīt Nacionālā apvienība. Par Levitu ir "KPV LV" un, iespējams, arī "Jaunā Vienotība".

"Zaļie zemnieki" minējuši Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti. Jaunā konservatīvā partijā - socioloģijas zinātņu doktori, Jūrmalas domes deputāti Dagmāru Beitneri-Le Gallu. Latvijas Reģionu apvienībā nosaukusi arhitektu, uzņēmēju un Integrālās izglītības institūta vadītāju Uldi Pīlēnu.

"Saskaņieši" bija izvirzījuši baptistu mācītāju Pēteri Sproģi, kurš sākumā piekrita, bet tad atteicās. "Saskaņa" tagad ieturot pauzi un solot, ka viņiem noteikti būs savs kandidāts, bet ar tā nosaukšanu līdz Saeimas vēlēšanām nesteigšoties.  "Attīstībai/Par", "No sirds Latvijai" un Krievu savienības līderi par varbūtējo prezidenta amata kandidātu pagaidām neizdara minējumus.

Kā ziņots, Vējonis iepriekš paudis, ka aizsardzības un tieslietu jomu sakārtošana patlaban ir aktuālāka nekā spriedelēšana par kandidēšanu uz otro termiņu. Viņaprāt, patlaban ir daudz aktuālāki jautājumi, kas skar valsts gatavošanos vēlēšanām, kā arī jautājumi, kas saistīti ar jaunās koalīcijas veidošanu.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu