LMT: Eiropā IKT nozares attīstību bremzē pārregulētais tirgus un ekonomiskā vide

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropā konkurētspējas uzlabošanu un attīstību informāciju komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozarē bremzē Eiropas pārregulētais tirgus un ekonomiskā vide, salīdzinot ar ASV un Āzijas valstīm, sacīja mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) prezidents Juris Binde.

Viņš uzvēra, ka tas ir acīmredzami, it īpaši tādās jomās kā frekfenču pieejamība daudzās valstīs.

"Tāpat no jaunās personas datu aizsardzības regulas, kuru lielā mērā ieviesa, lai pasargātu Eiropas pilsoņus no lielajiem interneta uzņēmumiem, daudzos gadījumos sitienu ir saņēmuši tieši Eiropas uzņēmumi. Praktiski visi Eiropas uzņēmumi bija spiesti ieguldīt lielus līdzekļus, lai procesus un daudzas citas lietas sakārtotu atbilstoši regulas prasībām," skaidroja Binde.

Viņš papildināja, ka personas datu aizsardzības regula ir uzrakstīta diezgan amorfā un dažādi skaidrojamā veidā. Tādēļ paies zināms laiks, kamēr sabiedrība un bizness adaptēsies situācijai.

Savukārt jautāts, kā regula ietekmēja LMT, Binde norādīja, ka LMT pie šīs regulas ieviešanas strādāja ilgāk nekā gadu. "Bija iesaistītas praktiski visas struktūrvienības, viss uzņēmums. Nācās pārskatīt ļoti lielu datu daudzumu. Daļu no tā, kas 26 gadu laikā bija uzkrājies, varbūt nemaz nebija slikti likvidēt. Kopumā mēs iznīcinājām 30 tonnas papīra dokumentu. Tas ļāva nedaudz patīrīt māju. No otras puses ir daudz neskaidru regulējumu un, zinot mūsu uzraudzības institūciju pārcentību, ir grūti prognozēt, kāda būs ietekme. Labi, ka vismaz valdības līmenī ir uzstādījums, ka pirmo gadu nekādas aktīvas sodīšanas par šo tēmu nebūs," sacīja Binde.

LMT prezidents uzsvēra, ka tagad daudz citādāk ir jāorganizē klientu apkalpošana. Taču ir dati, kuri ir vajadzīgi, pretējā gadījumā bizness apstājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu