Aiztur agrāk sodītus vīriešus par atpūtnieka piekaušanu un aplaupīšanu Rīgas peldvietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas pašvaldības policija aizturējusi divus agrāk sodītus vīriešus par atpūtnieka piekaušanu un aplaupīšanu vienā no Rīgas peldvietām, informēja Valsts policijā.

Pagājušajā sestdienā policija saņēma izsaukumu no iedzīvotājiem uz peldvietu pie Salu tilta.

Būdami alkohola reibumā, divi vīrieši bija uzrunājuši iedzīvotājus, kuri atpūtās pie Daugavas, un centušies sākt strīdu.

Kad kāds no atpūtniekiem devies prom no peldvietas, viens no alkohola reibumā esošajiem vīriešiem nācis viņam pretī un prasījis naudu. Tikmēr otrs vīrietis pietuvojies viņam no mugurpuses un iesitis pa galvu. Ļaundari vīrieti nogrūduši zemē un vairākas reizes situši pa galvu un krūtīm.

Pēc tam cietušajam nolaupījuši mugursomu ar personīgajām mantām un no kabatas izvilkuši mobilo telefonu. Laupītāji devušies prom no notikuma vietas, savukārt aculiecinieki izsaukuši policiju.

Notikuma vietā dažu minūšu laikā pēc informācijas saņemšanas ieradās policisti, kuri ļaundarus netālu no nozieguma vietas tūlīt aizturēja.

Policisti atsavināja nolaupītu mugursomu ar cietušā personīgajām mantām. Savukārt mobilo telefonu laupītāji bija izmetuši zālē, kur to vēlāk atrada izpalīdzīgi iedzīvotāji un atdeva cietušā ģimenei.

Viens no aizturētajiem ir dzimis 1987.gadā un iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, pret tikumību un dzimumneaizskaramību vērstiem noziegumiem un noziegumiem tautsaimniecības jomā. Savukārt otrs aizdomās turētais ir dzimis 1969. gadā un iepriekš sodīts par miesas bojājumu nodarīšanu.

Policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz astoņiem gadiem.

Pēc uzbrukuma cietušais vīrietis tika nodots mediķu aprūpē un šobrīd turpina atlabt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu