Tiesību speciālistu veiksmes atslēga – izglītība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jurista profesija ir viena no prestižākajām specialitātēm, kas joprojām ir iecienīta topošo studentu vidū. Darba tirgus arvien ir atvērts profesionāliem un zinošiem juristiem, kuri pārzina ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskās tiesību normas. Kompetents jurists vienmēr tiks novērtēts gan valsts institūcijās, gan uzņēmumos un pašvaldību iestādēs.

Mūsdienu jurists – ar zināšanām par biznesu

Mūsdienu dinamiskā vide pieprasa ne tikai prasmīgus vadītājus ar izteiktām līdera spējām, bet arī zinošus juristus, kuri orientējas biznesa vidē, tās prasībās un mainīgajās tirgus tendencēs. Jurists biznesā ir speciālists, kurš atbalsta biznesa uzsākšanu, tā attīstību un sekmē veiksmīgu pastāvēšanu. Turklāt zināšanas biznesā ir noderīgas ne tikai uzņēmējdarbības jomā strādājošajiem juristiem, bet arī valsts vai pašvaldību iestāžu speciālistiem.

Izglītība kā vērtība

Mūsdienu globalizācijas laikā, kad tiesību speciālistu ikdienā arvien ienāk starptautiskas normas, juridiskā joma kļūst komplicētāka. Zinošam juristam jābūt apveltītam ne tikai ar plašām zināšanām un spēju izvērtēt starptautisko normu ietekmi uz vietējo regulējumu, bet arī jāspēj orientēties tiesību jomas tendencēs globālā mērogā. Zināšanas un praktiskās iemaņas ir būtiska nepieciešamība ne tikai privātajā sektorā strādājošajiem tiesību speciālistiem, bet arī specializējošiem juristiem. „Latvijas Republikas tiesību aktu regulējums nosaka, ka par zvērinātu advokātu, zvērinātu notāru, zvērinātu tiesu izpildītāju vai tiesnesi var kļūt persona, kura ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnēs. Atbilstoša izglītība ir priekšnosacījums darbam minētajās juridiskajās specializācijās, savukārt, izvēloties tālākās attīstības ceļu, un līdztekus profesionālajai darbībai uzsākot zinātnisko pētījumu veikšanu, jābūt iegūtam doktora grādam tiesību zinātnēs. Juridiskajā jomā bieži vien izšķiroša nozīme ir augstākajai izglītībai,” stāsta Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes dekāns Jānis Načisčionis.

Foto: Publicitātes foto

Plaša profila jurists

Biznesa augstskolas Turība profesionālā maģistra studiju programma „Tiesību zinātnes” gatavo nākotnes juristus, kuri būs sagatavoti darbam gan Latvijas, gan starptautiskajam tirgum. Programmas absolventu iegūtās zināšanas būs praktiskās kompetencēs balstītas, un studiju laikā iegūtais plašais skatījums uz biznesa vidi juridiskajā kontekstā būs neatsverams ieguvumus ikviena tiesību speciālista ikdienā. Studiju programma sagatavos augsti kvalificētus biznesa juristus, kuri iegūtās zināšanas spēs sekmīgi izmantot ikvienā biznesa jomā - gan iesaistoties komersanta darbībā biznesa uzsākšanas posmā, sekojot līdzi tā attīstībai, gan komercstrīdu risināšanā un dokumentu sagatavošanā tiesai. Maksātnespējas gadījumā iegūtās zināšanas sekmēs uzņēmuma veiksmīgu atgriešanos biznesa vidē.

Absolventi iegūs profesionālā maģistra grādu tiesību zinātnēs, kas sniegs iespēju specializēties civiltiesībās, krimināltiesībās, starptautiskajās tiesībās, maksātnespējas tiesībās un valsts tiesībās. Iegūtā kvalifikācija ļaus ieņemt gan dažādus brīvo juridisko profesiju amatus, gan veiksmīgi īstenot jurista karjeru uzņēmumos, valsts pārvaldē, nevalstiskajā sektorā vai darboties kā individuālais komersants vai pašnodarbinātas personas statusā.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība un konkrēto studiju programmu var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu