Pašizaugsme – mūsdienu vadītāja nepieciešamība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu vadītājam jābūt apveltītam ne tikai ar līdera dotībām, bet arī spēju veidot tādu komandu, kas nesīs uzņēmuma peļņu un stiprinās tā tēlu. Veiksmīga komanda un tās virzīšana pretī kopējo uzņēmumu mērķu sasniegšanai veido uzņēmējdarbības pamatu. Lai to īstenotu, vadītājam ne tikai jābūt apveltītam ar kompetencēm, kas saistītas ar cilvēkresursu vadību, bet arī jāpārzina psiholoģijas likumi komandas veidošanas un biznesa kontekstā.

Nemitīga sevis pilnveidošana

Ne tikai vadītājam, bet ikvienam strādājošajam, kurš vēlas būt kompetents savā jomā, nepieciešama regulāra prasmju un zināšanu pilnveidošana. Mūsdienu mainīgā vide pieprasa nemitīgu sevis profesionālu attīstīšanu un spēju orientēties aktuālajās tendencēs ne tikai vietējā, bet arī globālā mērogā. Īpaši būtiska savu kompetenču pilnveide ir tieši vadības līmeņa darbiniekiem – viņi ir paraugs un iedvesmas avots pārējiem darbiniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Psiholoģijas zināšanas - arī biznesā

Mūsdienu mainīgā vide no vadītāja pieprasa ne tikai pārzināt biznesa vidi un tā darbības jomas tendences, bet arī spēju novērtēt darbiniekus psiholoģiskā kontekstā, prast pielāgot motivācijas sistēmu un vadības principus atbilstoši nepieciešamībai, izprast organizācijas psiholoģijas pamatprincipus un to ietekmi uz komandas darbu. Ne mazāk svarīgi ir turēt roku uz pulsa, kas notiek biznesa vidē starptautiski, kādas tendences guvušas pasaules līmeņa uzņēmēju atzinību, kādus vadības jomas instrumentus izmanto globālie koncerni.

Tīklošana, koučings un supervīzijas

Arī Latvijas uzņēmējdarbības vidē pēdējo gadu laikā arvien plašāk tiek izmantoti dažādi personības pilnveidošanas treniņu veidi, kā arī tendences biznesa kontaktu veidošanā. Biznesa vidē teju par ikdienu kļuvuši jēdzieni tīklošana, koučings, supervīzijas un citi. Latvijas tirgū plaši pārstāvēti koučinga un supervīziju speciālisti, un ārpakalpojumu iespējas ir gana daudzveidīgas, tomēr ikvienam vadītājam ir vērtīgi pārzināt šīs jomas, lai spētu gan izvērtēt šo instrumentu nepieciešamību savā uzņēmumā, gan prasmīgi iedzīvināt to principus darba vidē.

Foto: Publicitātes foto

Unikāla programma mūsdienu vadītājiem

Biznesa augstskola Turība piedāvā jaunu profesionālā maģistra studiju programmu „Biznesa psiholoģija un cilvēkresursu vadība uzņēmējdarbībā”, kas sniegs daudzpusīgas zināšanas topošajiem un esošajiem uzņēmējiem savu prasmju pilnveidošanai atbilstoši mūsdienu vadības jomas tendencēm. Programma sniegs plašu ieskatu cilvēkresursu vadībā un biznesam noderīgas zināšanas psiholoģijā.

„Programmā iekļauto studiju kursu saturs un tā savienojums ir unikāls Latvijā. Mums nav līdzīgu studiju, kur biznesa psiholoģija ir apvienota ar cilvēkresursu vadību biznesa skatījumā. Iecere par šādas kompleksas programmas izveidi radās atbilstoši nepieciešamībai manā kā uzņēmējas ikdienā. Pašizaugsmei jābūt mūsdienu vadītāja un uzņēmēja ikdienai,” stāsta Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības fakultātes dekāne un programmas „Biznesa psiholoģija un cilvēkresursu vadība uzņēmējdarbībā” direktore Zane Driņķe.

Mācību saturu veidos studiju kursi, kas ne tikai ieguvuši popularitāti Latvijā, bet arī tiek plaši izmantoti arī starptautiskos uzņēmumos, piemēram, koučings, supervīzijas, biznesa kontaktu veidošana jeb tīklošana un citi. Studiju laikā nozares praktiķu un ekspertu vadībā būs iespēja atrast un trenēt savu kā vadītāja un uzņēmēja potenciālu.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība, tās piedāvātajām studiju programmām un starptautiskajām iespējām var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu