"Samsung" jaunās tehnoloģijās investēs 19 miljardus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidkorejas konglomerāts "Samsung Group" nākamajos trīs gados modernākajās tehnoloģijās, tostarp mākslīgajā intelektā, automobiļos bez vadītāja un biofarmācijā investēs 25 triljonus vonu (19,2 miljardus eiro), tādējādi cenšoties iegūt jaunas iespējas nākotnes izaugsmes veicināšanai.

Šīs investīcijas galvenokārt saņems elektronikas ražotājs "Samsung Electronics", kas pēdējos gados saskāries ar vairākām problēmām, tostarp viedtelefonu tirdzniecības kritumu un korupcijas skandālu, pēc kura kompānijas uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks Ļi Džējons pērn nonāca cietumā.

Lai arī pieprasījums pēc "Samsung Electronics" ražotajām mikroshēmām saglabājas spēcīgs, viedtelefonu tirgū uzņēmums saskāries ar stagnāciju, liekot kompānijai lūkoties pēc jaunām izaugsmes iespējām.

Kopumā "Samsung Group" trīs gados plāno investēt 180 triljonus vonu, no kuriem 130 triljoni vonu tiks investēts Dienvidkorejā.

Tāpat kompānija šajā periodā plāno radīt 40 000 jaunu darbvietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu