ES pilsoņi Lielbritānijā pēc “Brexit” varētu zaudēt savus mājokļus (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Lielbritānijā mītošie Eiropas Savienības (ES) pilsoņi riskē palikt bez saviem mājokļiem Lielbritānijā, ja vien Lielbritānijas valdība oficiāli neapstiprinās šo personu statusu pēc nākamgad gaidāmās valsts izstāšanas no ES, brīdinājusi Lielbritānijas Dzīvojamo ēku īpašnieku asociācija (RLA).

Saskaņā ar 2004.gadā Lielbritānijā apstiprināto Imigrācijas likumu, visiem ES pilsoņiem tiek automātiski garantētas tiesības īrēt nekustamo īpašumu Lielbritānijā, vēsta Lielbritānijas medijs “The Independent”.

Kā liecina RLA dati, 66% Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu mitinās īrētos mājokļos. Šie dati gan neietver Īrijas pilsoņus.

RLA pārstāvji norāda, ka pieaugot iespējamībai par Lielbritānijas aiziešanu no ES bez jebkādas vienošanās noslēgšanas, mājokļu īpašniekiem un izīrētājiem nepieciešama skaidra atbilde, ko šāda situācija nozīmē attiecībā uz ES pilsoņu tiesībām īrēt mājokli.

Izīrētājiem nav skaidrības vai automātiski pagarināt īres līgumus, ko viņi noslēguši ar ES pilsoņiem, vai arī pēc “Brexit” situācijā būs nepieciešams slēgt pavisam jaunus līgumus.

RLA aicinājusi Lielbritāniju šo jautājumu risināt steidzamības kārtā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu