Britu veikalu tīkls "House of Fraser" restrukturizēs uzņēmumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Grūtības piedzīvojošais Lielbritānijas mazumtirdzniecības veikalu tīkls "House of Fraser" piektdien paziņoja, ka piesaistīs administratoru, lai restrukturizētu uzņēmumu.

169 gadus vecā uzņēmuma darbību negatīvi ietekmējusi sīvā interneta veikalu konkurence, īpašumu nomas maksu kāpums un mājsaimniecību ienākumu situācijas pasliktināšanās.

""House of Fraser" paziņo, ka ved sarunas ar ieinteresētajiem investoriem un galvenie kreditori nav nodrošinājuši saprātīgu risinājumu," norāda kompānija, piebilstot, ka tādējādi pieņemts lēmums piesaistīt administratoru.

"House of Fraser", kuru šobrīd kontrolē Ķīnas konglomerāts "Sanpower", pavēstīja, ka par administratoru plāno noteikt "Ernst & Young".

Administratora noteikšana ir process, kurā grūtībās nonācis uzņēmums piesaista neatkarīgu palīdzību, lai restrukturizētu uzņēmumu un saglabātu darbību.

"House of Fraser" jau jūnijā paziņoja, ka Lielbritānijā un Īrijā slēgs 31 no 59 veikaliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu