Sankciju dēļ “krītošais” rublis var veicināt inflāciju Krievijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Ekonomiskās attīstības ministrija bažījās, ka rubļa vērtības kritums, ko veicinājušas jaunākās ASV sankcijas Krievijai, var novest pie inflācijas paātrināšanās, vēsta Krievijas medijs RBK.

Gada inflācija Krievijā šā gada jūlijā pieaugusi līdz 2,5%, salīdzinot ar 2,3% jūnijā.

Ministrija prognozē, ka inflācijas līmeņa kāpumu valstī turpmākajos mēnešos var veicināt graudu cenas pieaugums pasaulē, kā arī jaunāko sankciju izraisītais rubļa vērtības kritums.

Analītiķi prognozē, ka gada inflācija Krievijā augustā varētu pieaugt līdz 2,9-3,1%.

Kā vēstīts, Krievijas rubļa vērtība ceturtdien nokritās līdz zemākajam līmenim pēdējo gandrīz divu gadu laikā saistībā ar ASV paziņojumu par jaunu sankciju noteikšanu Maskavai par Lielbritānijā martā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošo vielu bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam.

Kā ziņoja LETA, ASV Valsts departaments trešdien paziņoja, ka valsts noteiks Krievijai jaunas sankcijas par Lielbritānijā martā notikušo uzbrukumu Skripaļam un viņa meitai.

Paredzēts, ka jaunākās ASV sankcijas Krievijai stāsies spēkā 22.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu