Masks: ''Tesla'' aiziešanā no biržas ieinteresēts Saūda Arābijas valsts investīciju fonds

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV elektroautomobiļu ražotāja "Tesla" aiziešanā no biržas ir ieinteresēts Saūda Arābijas valsts investīciju fonds, kurš nesen iegādājies gandrīz 5% "Tesla" akciju, pirmdien paziņojis "Tesla" vadītājs Īlons Masks.

"Pēdējos gandrīz divos gados Saūda Arābijas valsts investīciju fonds daudzkārt vērsies pie manis saistībā ar "Tesla" aiziešanu no biržas," savā blogā raksta Masks, kurš 7.augustā pārsteidza investorus, tviterī paziņojot, ka apsver iespēju pārtraukt "Tesla" akciju kotēšanu biržā.

"Nesen, pēc tam, kad Saūda Arābijas fonds biržā iegādājās gandrīz 5% "Tesla" akciju, viņi lūdza vēl vienu tikšanos. Šī tikšanās notika 31.jūlijā. (..) Pēc 31.jūlija tikšanās man nebija šaubu, ka vienošanos ar Saūda Arābijas fondu ir iespējams noslēgt," norāda "Tesla" vadītājs.

"Acīmredzami, ka Saūda Arābijas valsts investīciju fondam kapitāla ir vairāk nekā pietiekami, lai īstenotu šādu darījumu," savā blogā piebilst Masks.

Saūda Arābijas valsts investīciju fonds vēlas palielināt tam piederošo "Tesla" akciju skaitu, ziņo laikraksts "Wall Street Journal", kam to apliecinājuši informēti avoti, kas vēlējušies palikt anonīmi.

Viens no šiem avotiem arī teicis, ka ar "Tesla" palīdzību Saūda Arābija vēlas sākt elektroautomobiļu ražošanu valstī.

7.augustā Masks tviterī paziņoja, ka tiek apsvērta iespēja par "Tesla" aiziešanu no biržas, un ir nodrošināts finansējums akciju atpirkšanai no tiem akcionāriem, kas tās vēlēsies pārdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu