Arī veselības aprūpē nepieciešama biznesa domāšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kompetents vadītājs ne tikai padziļināti izprot jomu, kurā darbojas, bet ir arī apveltīts ar plašām zināšanām par biznesa veidošanu un risku prognozēšanu. Mūsdienu dinamiskais ritms pieprasa arī jaunāko biznesa vadības tendenču pārzināšanu un spēju tās iedzīvināt praktiskajā darbībā. Veselības aprūpes joma nereti sastopas ar dažādiem izaicinājumiem un problēmjautājumiem, kuru risināšana gulstas uz iestādes vadītāja pleciem

Efektīva saimnieciskā darbība veselības aprūpē

Spēcīgu uzņēmumu priekšgalā ir kompetenti vadītāji. Plašas zināšanas uzņēmējdarbībā un ar to saistītajās jomās noder jebkura līmeņa vadītājam gan veselības aprūpē, gan citās nozarēs. Par mūsdienīgu un profesionālu vadītāju kļūst darba procesā un iegūstot nepieciešamās zināšanas.

„Veselības aprūpes iestādes darbam jābūt efektīvam ne vien pacienta ārstēšanā un aprūpē, bet arī saimnieciskajā darbībā. Uzskatu, ka ikvienam vadošajam darbiniekam medicīnas un farmācijas nozarē biznesa vadības zināšanu apguve ir ne vien vēlama, bet pat nepieciešama,” stāsta Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenā māsa, Latvijas Māsu asociācijas valdes locekle un Operāciju māsu apvienības vadītāja, profesionālā maģistra studiju programmas „Uzņēmējdarbības vadība veselības un aprūpes iestāžu vadītājiem” absolvente Ilze Neparte.

Foto: Publiciātes foto

Kompetenti vadītāji nepieciešami ikvienā jomā

Biznesa augstskola Turība īsteno profesionālā maģistra studiju programmu (MBA) „Uzņēmējdarbības vadība veselības un aprūpes iestāžu vadītājiem”. Absolventi iegūst profesionālā maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

„Programmā gatavojam vadītājus – profesionāļus savā jomā, kuri spēj padziļināti izprast ne vien veselības aprūpes nozares prasības, bet arī izvērtēt iespējamos riskus un saredzēt nākotnes attīstības scenārijus. Tie ir mūsdienu veselības aprūpes iestāžu vadītāji un speciālisti, kuri ir soli priekšā notikumiem,” stāsta Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības fakultātes dekāne Zane Driņķe.

Mūsdienīgas zināšanas

Studijas sniedz plašas zināšanas, tostarp procesu vadībā, koučingā, organizācijas psiholoģijā, kā arī konfliktu risināšanā un mediācijā. Mācību procesā tiek apgūti arī nozares studiju kursi veselības un farmācijas biznesa vadībā un metodes, kā ilgtermiņā veiksmīgi vadīt vai veidot pašam savu uzņēmumu.

„Turības starptautiski akreditētā MBA programma ir orientēta uz veselības aprūpes nozari, sniedz iespēju veidot veiksmīgu karjeru Latvijas un starptautiskajās veselības aprūpes iestādēs vai atvērt savu uzņēmumu nozarē, tāpēc uzlūkojama kā augsti vērtējama izaugsmes perspektīva veselības sistēmas pārraudzības un vadības kvalitātei,” uzsver Ilze Neparte.

Studiju programmas pasniedzēji ir vadošie veselības aprūpes biznesa profesionāļi - Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas klīniskā farmaceite Inese Sviestiņa, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacientu drošības sistēmas vadītāja Evija Palčeja, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes locekle un Latvijas Slimnīcu biedrības valdes locekle Alīda Vāne un citi.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība un konkrēto studiju programmu var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu