"Gazprom": Gāzesvada "TurkStream" celtniecība ir gandrīz pabeigta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 “Gazprom” galva Aleksejs Millers
“Gazprom” galva Aleksejs Millers Foto: Reuters/ScanPix

Gāzesvads "TurkStream", kas no nākamā gada Turcijai piegādās Krievijas gāzi, jau ir par 80% pabeigts, ceturtdien paziņoja Krievijas gāzes giganta "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers.

Millers norāda, ka pabeigta jau 1500 kilometru gāzesvada celtniecība, kas atbilst aptuveni 80% no kopējā projekta garuma.

Tāpat viņš pavēstīja, ka šā gada pirmajos astoņos mēnešos "Gazprom" uz Turciju un Eiropas Savienību (ES) eksportējis vairāk nekā 133 miljardus kubikmetru gāzes, kas ir par 5,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

"TurkStream" projekts paredz Krievijas gāzes transportēšanu uz Eiropu pa gāzesvadu, kas tiks izbūvēts pa Melnās jūras gultni caur Turcijas teritoriālajiem ūdeņiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins par "TurkStream" būvniecību paziņoja 2014.gada decembrī, tam aizvietojot "South Stream" cauruļvadu, ko bija paredzēts būvēt sadarbībā ar ES valstīm. Pēc vairākus gadus ilgas plānošanas "South Stream" projekts tika atcelts, Putinam tajā vainojot Briseli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu