Atskats: Vai muskuļots vīrietis ir sakarīgs? (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoreiz Dāvids jaunu nedēļu iesāk ar senu tēmu: kas tad ir labāk – muskuļots un ražens vai ne tik fiziski attīstīts, cik mentāli sakarīgs?

Pirmais, ko mēs redzam, ir Grieta, kas cilā miniatūras hanteles dzeltenā krāsā. Skats diezgan komisks. Kadrā parādās Dāvids melnā apspīlētā T-krekliņā un džinsām kājās. Vai domājam par imidža maiņu?

Studijā spēkavīrs Raimonds Bergmanis (39) – Saeimas drošības dienesta darbinieks, Fizkultūras institūta pasniedzējs un pasaulē labi pazīstams spēkavīrs. „Nu, vecīt, kā tad tu mazgājies? Tev tik daudz vietas vajag!” iesāk Dāvids. „Kā zilonis?” Raimonds saprotoši smaida: „Kā Bergmanis!” Jāpiebilst, ka visu vakaru Raimonds bija omulīgi jautrs un plēsa jokus uz nebēdu. Tālāk spēkavīrs klāstīja savu uzskatus par to, kas ir veselīgi un kas nav: „Ir slikti neēst, taupīt uz ēšanas rēķina.” Var tikai viņam piekrist. „Ko tu pats ēd?” Dāvids ieinteresējas. „Visu, kas nekustas. Jeb ekoloģiskos produktus. Tie gan ir dārgi, bet tā sanāk,” spēkavīrs turpina.

Kā jau ierasts, Dāvids nekautrējās uzdot jautājumus par tēmām, kuras sabiedrībā pieņemts noklusēt un tikai čukstus aprunāt: „Kā tev ar krāniņu? Jo saka, ka vīrs kā ozols, pauti kā zīles.” Raimonds nemulsa: „Divi bērni man ir” - un laida vaļā smieklu. Ha!

„Cik liela ir tava sieva?” neatlaidās Dāvids. „Tu viņu taču vari nospiest.” Bergmanis nemaz netaisījās to noliegt, tomēr līdz šim viss esot bijis kārtībā.

Nākamais šova ciemiņš – mūziķis Artis Dvarionas (159 cm). „Vai tev nav kompleksu, ka tu tāds maziņš?” smīkņā Dāvids. Artis noliedz, ka viņam tas sagādātu problēmas. Vismaz tagad noteikti ne, skolas laikā gan esot bijis nedaudz savādāk. „Vai tu pīpēji jaunībā?” Dāvids mēģina uztaustīt vājo punktu. Izrādās, ka ne tik ļoti, lai tas ietekmētu augšanu. Arta vecāki esot pamaza auguma, tādēļ. Nu re, tad jau viss atrisināts.

„Un kā ar sievietēm?” Dāvidam neliek mieru krāniņu jautājums. „Vai viņas nevīpsnā? Saka jau, ka mazs cinītis gāž lielu vezumu un aizbāž lielu caurumu!”

Skatītājas iesaistās sarunā. Vairums sanākušo dod priekšroku smukam un būdīgam jeb muskuļotam. Viena skatītāja pārcentās: „Ir dažādi tipi, nav tik svarīgi - resns vai nav. Varbūt viņam ir citi dotumi. Varbūt viņam laba balss utt.” Uh, laba balss vīrietim varētu liecināt par ko, dārgā skatītāja?

Studijā ielaipo Jana Duļevska. Dāvids mētājas ar komplimentiem, vairākkārt sakot, cik Jana ir skaista. „Man patīk formīgi vīrieši,” secina Jana. „Patīk rokas, pleci, spēks.” Dāvids metas aizstāvēt mūziķi Arti, sakot, ka varbūt tieši mazajiem ir tās dabas dāvanas: „Maziņš, bet dzied kā lakstīgala?” Negribēdama nevienu klātesošo aizvainot, Jana izvairās: „Man nepatīk tie vīrieši, kas sēž pludmalē.” „Vai labāk tie, kas sēž krūmos?” Dāvids ir uzdevumu augstumos. Sarunas karstumā Dāvids it kā starp citu izmet, ka ir nūdists. Skaisti.

Jana ir sašutusi par Latvijas vīriešiem, kam resns vēders un skaidas galvā: „Labāk sieviete bez krūtīm nekā vīrietis ar vēderu,” kategoriski nosaka Jana, demonstrēdama zināmu devu šovinisma. Izvēršas saruna par to, kas ir skaists ķermenis – muskuļots vai kalsns. Un cik daudz sabiedrības priekšstatus par skaistu ķermeni veido industrija jeb korporācijas. Pa to laiku Raimonds kaut kur izracis Dāvida balto spēļu gosniņu un laiski to mīca.

Ierodas kultūrists Aivars Visockis. Atbildēdams uz Dāvida jautājumu par savu nodarbošanos, viņš nosaka, ka kārtojot savu ķermeni. „Vai tu kaut kad esi bijis sadalījies?” Dāvids smejas. Sarunas laikā atklājas, ka Aivaram bail no augstuma un viņš nemāk peldēt. „Cik ilgi dzīvosi?” Dāvids retoriski vaicā.

Noskaties raidījuma video un pasaki, cik forši ir kačāties.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu