Investīciju pieaugums viesnīcu biznesā Baltijā atkarīgs arī no tūrisma politikas veidotājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas reģiona atzīšana par vienu no perspektīvākajiem reģioniem investīciju ieguldīšanai viesnīcu biznesā ir nozīmīgs solis, taču Latvijā šo neaizpildīto tirgus nišu izdosies piepildīt tikai tad, ja tiks pagarināta pašlaik esošā ļoti īsā tūrisma sezona. Investoriem viesnīcu bizness Baltijā būs interesants tikai ar nosacījumu, ja īpašnieki varēs atpelnīt ieguldīto kapitālu, tā uzskata korporatīvo finanšu kompānijas LAIKA STARS direktors Vadims Jerošenko.

V.Jerošenko pozitīvi vērtē šodien publiski pausto Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidenta Jāņa Jenža paziņojumu masu medijiem, ka pasaules tūrisma un viesnīcu biznesa pārstāvji Baltijas reģionu uzskata par vienu no perspektīvākajiem investīcijām viesnīcu biznesā uzreiz pēc Polijas, Horvātijas un Slovēnijas. “Tūrisms ir Latvijā neaizpildīta niša un ārvalstu investoriem tas noteikti var būt “gards kumoss” kapitāla ieguldīšanai, taču, ja tūrisma politikas veidotāji neatradīs iespējas kā pagarināt pie mums Baltijā tik ļoti īso 4 līdz 5 mēnešu tūrisma sezonu gadā, tad diez vai investoriem šis viesnīcu bizness būs rentabls un šaubos, ka viņi tajā gribēs ieguldīt milzu naudas summu, lai gūtu peļņu tikai pāris karstos vasaras mēnešos. Pagarināt sezonu ir iespējams dažādi, piemēram, nodrošinot tūristiem iespēju izmantot veselības tūrismu, kultūrtūrismu,” uzskata V.Jerošenko. Investoriem varētu izraisīt interesi iespēja investēt zemākā līmeņa viesnīcu celtniecībā un attīstībā Rīgā un citās pilsētās. “Salīdzinoši daudz Rīgā ir augstākā līmeņa viesnīcu, savukārt “tukša” tirgus niša ir zemākā līmeņa viesnīcu biznesa attīstībā un investoriem šeit būtu ienesīgs darba lauks, to sekmē arī fakts, ka Rīga kļuvusi par zemo cenu aviolīniju galamērķi,” secina V.Jerošenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu