Baltijas reģionu uzskata par vienu no perspektīvākajiem Austrumeiropā investīcijām viesnīcu biznesā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules tūrisma un viesnīcu biznesa pārstāvji Baltijas reģionu uzskata par vienu no perspektīvākajiem investīcijām viesnīcu biznesā, informēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Jenzis.

Kā pastāstīja Jenzis, starptautiskās viesnīcu un restorānu profesionālās asociācijas "IH&Ras" kongresā, kas noslēdzies pagājušajā nedēļā, Latvija un Baltijas reģions minēts kā perspektīvākais pēc Polijas, Horvātijas un Slovēnijas. Jenzis norādīja, ka Latvijā nākamajos gados paredzama strauja viesnīcu biznesa attīstība, ņemot vērā ērtāka transporta pieejamību un citas izmaiņas. Vienlaikus Jenzis atzīmēja, ka pasaulē vērojama tendence, ka cilvēki ceļojot arvien mazāk naudas vēlas izdot transportam un viesnīcām, lai vairāk varētu tērēt izklaidēm - restorāniem, kafejnīcām, dažādām atrakcijām, pasākumiem, apskates objektiem utt. Līdz ar to attīstība nepieciešama arī šajā jomā - īpaši tas attiecas uz ziemas sezonu. Tāpat Latvijas viesnīcu biznesam jācenšas apgūt un izmantot jauno informācijas tehnoloģiju piedāvātās iespējas, lai nodrošinātu atpazīstamību tirgū. Vienlaikus jāatceras, ka pietiekami daudz ir arī tādu cilvēku, kuri priekšroku dod drukātai informācijai, tādēļ šajā ziņā nepieciešams saglabāt līdzsvaru, sacīja Jenzis. LVRA ir sabiedriska organizācija, kas apvieno Latvijas viesnīcas, viesu mājas, moteļus un to restorānus, profesionālai sadarbībai ar mērķi uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtot Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvēt Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu