No amata atbrīvo Rīgas domes Īpašuma pārvaldes priekšnieku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta direktors Jānis Zviedris par pienākumu nepienācīgu pildīšanu ar piektdienu no amata atbrīvojis ilggadējo Īpašuma pārvaldes priekšnieku Oļegu Burovu.

Par to informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā. Zviedris pārmet Burovam pienākumu nepienācīgu pildīšanu un nepietiekamu uzraudzību, panākot, lai pašvaldības nekustamo īpašumu nomnieki pildītu līguma nosacījumus. Burovs arī joprojām nav izpildījis Īpašuma departamenta direktora pērnā gada jūnijā izdoto rīkojumu par nekustamā īpašuma izīrēšanas noteikumiem un uzskaiti. Piemēram, domes Īpašuma departaments pirms četriem gadiem noslēdza līgumu ar SIA "Rika" par nama Dzirnavu ielā 11 nomu, nosakot, ka uzņēmumam par saviem līdzekļiem jāveic nama remonts. Taču, lai gan ēka ir izdegusi un tajā sabrukuši starpstāvu pārsegumi, bet nomnieks namu vēl aizvien nav izremontējis, Īpašuma pārvalde līgumu ar SIA "Rika" nav lauzusi. Datu bāzē "Lurosft" atrodamā informācija liecina, ka viens no "Rika" līdzīpašniekiem ir partijas "Jaunais laiks" ģenerālsekretārs Grigorijs Krupņikovs, kurš kopīgi ar Andreju Dozorcevu uzņēmumā ieguldījuši katrs 5000 latu. Burovs sarunā ar BNS pauda, ka, vadot Īpašuma pārvaldi, nekad nav izdarījis kaut ko tādu, lai viņam būtu jākaunas. "Man ne par ko nav kauns, ne kā cilvēkam, ne kā rīdziniekam, ne arī Rīgas domes darbiniekam." Viņš uzsvēra, ka neko nezina par Zviedra izdoto rīkojumu, jo vēl līdz pirmdienai atrodas atvaļinājumā un viņam ir slimības lapa. Burovs pauda, ka viņa atlaišana, visticamāk, saistīta ar "kādu ekonomisko grupējumu cīniņu, kurā acīmredzot izmantots Zviedris. Atlaistais Īpašuma pārvaldes vadītājs arī norādīja, ka visus līgumus par nekustamā īpašuma nomu un izīrēšanu paraksta departamenta vadītājs, līdz ar to viņam jāuzņemas atbildība par jebkurām neskaidrībām un pārkāpumiem saistībā ar līgumu. Zviedris sarunā ar BNS uzsvēra, ka viņam pēdējā laikā bija radušās šaubas par Burova darbību, tāpēc "veikta zināma analīze". Viņš pienākumus beigs pildīt 9.novembrī, un līdz jauna pārvaldes vadītāja sameklēšanai Īpašuma pārvaldes priekšnieka pienākumus pildīs Burova vietnieks Harijs Ginters. Rīgas mērs Gundars Bojārs norādīja, ka katra departamenta priekšnieks atbild par viņam uzticētās struktūrvienības darbu. Ja Zviedris nolēmis atlaist Burovu, tad šādai rīcībai ir pamats, BNS pauda mēra preses sekretāre Brigita Višņevska. Viņa norādīja, ka katrai amatpersonai jāatbild par pieļautajiem pārkāpumiem. Īpašuma departamenta vadītājs pagaidām nezināja, vai jauno pārvaldes vadītāju meklēs konkursā vai amatā iecels kādu no esošajiem domes darbiniekiem. Burovs dzimis 1960.gadā un ir partijas "Latvijas ceļš" biedrs. 2001.gadā viņš no šis partijas saraksta kandidēja arī pašvaldību vēlēšanās, taču domē neiekļuva. Rīgas domes Īpašuma pārvalde ir Īpašuma departamenta struktūrvienība, kuras galvenais uzdevums ir domes īpašumu apsaimniekošana un atjaunošana. Burovs pārvaldi vadīja no 1998.gada 5.septembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu