Latvijas tūrisms vairāk iegūs, nekā zaudēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tūrismu Eiropas Savienībā (ES) sagaida vairāk ieguvumu nekā zaudējumu, jo paredzams, ka tūristu skaits palielināsies un tūrisms būs viena no visstraujāk augošajām ekonomikas nozarēm visā savienībā, pavēstīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Jenzis.

Tomēr viņš prognozēja, ka uzņēmumi, kas nav cītīgi uzlabojuši piedāvātos tūrisma pakalpojumus un negrib nākotnē to darīt, varētu zaudēt pieaugošajā konkurences cīņā spēcīgākiem un profesionālāk strādājošiem uzņēmumiem. Tostarp Jenzis arī norādīja - ja uzņēmumi nestrādās pietiekami profesionāli, tie var zaudēt, nespējot apgūt ES finansējumu. "Ja mēs neiemācīsimies rakstīt pietiekami labus projektus pietiekami lielā daudzumā, tad palaidīsim garām lielus ES fondu līdzekļus, kas varētu pie mums nonākt un kalpot privātā un publiskā sektora attīstībai," klāstīja Jenzis. Viņš uzskata, ka pēc Latvijas iestāšanās ES tūristu skaita pieauguma dēļ palielināsies arī viesnīcu skaits, taču viņš neprognozēja, cik strauji tas notiks, jo tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem, tostarp transporta sakaru attīstības. Tajā skaitā, pēc viņa teiktā, "robežu krišana" uzlabos ceļu kvalitāti, kas dos pieaugumu arī autotūristu kustībā uz Latviju, tādēļ paredzams, ka attīstīsies lauku tūrisms, jo cilvēki ne tikai apskatīs ievērojamākās pilsētas, bet arī brauks uz Latviju garākos ceļojumos un bieži vien apmetīsies ārpus pilsētas robežām, piemēram, pilīs un muižās. 20.septembrī notiks referendums par Latvijas iestāšanos ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu