LTA aicina ēdināšanas iestāžu un veikalu īpašniekus atteikties no plastmasas salmiņu lietošanas (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: EPA/LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) aicina restorānu, kafejnīcu un veikalu īpašniekus, kas pasniedz dzērienus ar plastmasas salmiņiem, iesaistīties tās un "Zaļās jostas" iniciatīvā, atsakoties no plastmasas salmiņu lietošanas.

LTA atgādina, ka Eiropas Savienība ir uzsākusi cīņu ar vienreiz lietojamajiem plastmasas piederumiem un tādējādi plānots mazināt jūras un okeāna dzīvnieku ciešanas no plastmasas apēšanas vai citādas iekļūšanas ķermenī. Lai gan attiecīgā direktīva, kas to paredz, stāsies spēkā jau 2020.gadā, LTA norāda, ka sabiedrība un uzņēmēji var izmaiņas sākt ātrāk.

«Protams, ka vajadzētu ierobežot visus plastmasas iepakojumus. Tirdzniecībā jau esam ieviesuši kārtību, ka plastmasas maisiņi, izņemot superplānos, netiek doti bez maksas. Sabiedrībā plastmasu lieto par daudz, un mērķis ir pēc iespējas to ierobežot. Vienlaikus šodien neesam gatavi pavisam atteikties no plastmasas, bet sākam vismaz ar salmiņiem,» uzsvēra LTA prezidents Henriks Danusēvičs, atgādinot, ka

plastmasas salmiņiem ir liela ietekme uz vidi, un 2017.gadā tie ierindojās septītajā vietā starp «populārākajiem» atkritumiem pludmalēs , lai gan lielākoties tie patērētājiem nav nepieciešami dzērienu baudīšanai un nereti kalpo vairāk kā rotaļlieta, ko pamīcīt.

LTA uzņēmējus Latvijā aicina iesaistīties iniciatīvā un atteikties no plastmasas salmiņu lietošanas. Akcijas laikā par brīvu tiks dalītas uzlīmes, kas rosina attiekties no plastmasas salmiņiem, un kas izvietojamas kafejnīcās, bāros, restorānos un veikalos.

LTA aicina restorānu, kafejnīcu un veikalu īpašniekus, kas pasniedz dzērienus ar plastmasas salmiņiem, iesaistīties iniciatīvā atteikties no plastmasas salmiņu lietošanas un pasūtīt par brīvu uzlīmes, kas to apliecina: irena@lta.lv un tās varēs saņemt Latvijas Tirgotāju asociācijā Rīgā, Bruņinieku ielā 12-9.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu