Tiesā iesniegta prasība atzīt "Strūžānu kūdras fabrikas" maksātnespēju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latgales apgabaltiesā Rēzeknes rajona Strūžānu pagasta padome iesniegusi prasību atzīt a/s "Strūžānu kūdras fabrika" (KF) maksātnespēju.

"Strūžānu KF" prezidents Staņislavs Višs BNS pauda, ka Strūžānu pagasta padomei uzņēmums pusgadu nav samaksājis aptuveni 3200 latu nekustamā īpašuma nodoklī. "Taču mēs plānojam nodokli samaksāt jau šajā nedēļā," viņš norādīja. Tāpat "Strūžānu KF" līdz šā mēneša beigām iecerējusi samaksāt arī iekavētās algas strādniekiem. Viņš atzina, ka "Strūžānu KF" patlaban "klājas slikti", taču iecerēts uzņēmuma darbību uzlabot. "Strūžānu KF" prezidents pavēstīja, ka pirmdien viņš iecerējis tikties ar kādu uzņēmēju no Rīgas, kas izteicis vēlmi kļūt par uzņēmuma sadarbības partneri, lai ražotu koksnes briketes. Saražotās koksnes briketes iecerēts eksportēt vai nu uz Holandi, vai Beļģiju. Višs pastāstīja, ka plānots pagaidām neražot kūdras briketes, jo tām ir dārga pašizmaksa, bet, nedaudz pārkonstruējot esošās iekārtas, sākt ražot koksnes briketes. Viņš pauda, ka patlaban uzņēmums ražo tikai kūdru un tādēļ šā gada astoņos mēnešos neto apgrozījums bijai tikai 79,8 tūkstoši latu. Kompānijas zaudējumi astoņos mēnešos bija 68,1 tūkstotis latu. Pagājušajā gadā kopumā kūdras ražotāja strādāja ar 179 tūkstošu latu zaudējumiem, bet neto apgrozījums bija 325 tūkstoši latu. Šogad kompānija iecerējusi sasniegt 531 tūkstoša latu apgrozījumu. "Strūžānu KF" akcijas kotē Rīgas Fondu biržas brīvajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu