"Ginesa rekordu grāmatai" jauns īpašnieks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulslavenā "Ginesa rekordu grāmata" tiek pārdota jaunam īpašniekam par 45,5 miljoniem sterliņu mārciņu (41 miljonu latu).

Britu pārtikas un dzērienu grupa "Diageo", kas izveidojās 1997.gadā "Guinness" un "GrandMet" apvienošanās rezultātā un pārņēma arī "Ginesa rekordu grāmatu", prognozēja, ka grāmatas pārdošana britu kompānijai "Gullane Entertainment" tiks pabeigta jūlijā. "Ginesa rekordu grāmata" pirmoreiz iznāca 1955.gadā. Iemesls - alusdarītavas "Guinness Brewery" rīkotājdirektors Hjū Bīvers bija iesaistījies strīdā par ātrāko medību putnu Eiropā un nolēma sākt šādu triviālu faktu oficiālu reģistrāciju. "Diageo" galvenā darbības joma saistās ar skotu viskiju "Johnnie Walker", alu "Guiness" un hamburgeru tirgotavām "Burger King", bet "Ginesa rekordu grāmata" deva papildu ienākumus - aptuveni divus miljonus mārciņu (1,8 miljonus latu) gadā. Firmai "Gullane Entertainment" pieder tiesības uz bērnu televīzijas varoņiem Sūtiju (Sooty), kapteini Pagvošu (Captain Pugwash) un Mamfiju (Mumfie).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu