Pārdošanā nonākusi karalienes Elizabetes I sirdsāķīša ģimenes savrupmāja (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jackson-Stops / SWNS/Scanpix

Lielbritānijas nekustamo īpašumu tirgū ir nonākusi īpaši sena māja Plimutā ar baseinu, dīķi un pat baznīcu. Šajā ēkā reiz mitinājās sera Voltera Raleja – rakstnieka, politiķa un jūrasbraucēja ģimene, bet viesos te brauca citi Lielbritānijā godājami ļaudis. Divus miljonus mārciņu vērtā māja ar bagāto vēsturi iepriecinās jauno īpašnieku ar plašām un gaišām telpām, senatnīgo šarmu, bet pats īpašnieks varēs iegūt Fardelas nama lorda vai lēdijas titulu.

Pirmās liecības par Fardelas namu ir atrodamas jau 1086. gada Pastardienas grāmatā jeb Anglijas karalistes kadastrācijas un tautas skaitīšanas materiālu apkopojumā. Mūsdienās ēka pagaidām pieder pareizticīgo baznīcas mācītājam Benediktam Ramsdenam un viņa sievai Lilai.

Nelielajam akmens namiņam ir visai raiba un arī dižciltīga vēsture – 17. gadsimta sākumā ēka piederēja sera Valtera Raleja tēvam, taču pats britu džentlmenis, uz kuru acis meta pat karaliene Elizabete I, ēku visai bieži apciemojis. Turklāt daži autori uzskata, ka dižciltīgais jūrnieks māju apmeklējis pat pēc savas nāves – viņa atraitne, bijusī karalienes Elizabetes I galma dāma, lēdija Elizabete jeb Besa nesot spējusi šķirties no vīra un viņa galvu pēc nāvessoda izpildes nēsājusi līdzi somā it visur, pat ciemojoties Fardelas namā. Tāpat namā bieži viesi bija kolonists un tirgotājs Džons Rolfs un viņa sieva Pokahonta.

Foto: Jackson-Stops / SWNS/Scanppix

Leģendārais namiņš sastāv no četrām guļamistabām, mākslas istabas, bibliotēkas, mācību zāles, viduslaiku zāles, 13. gadsimta kapelas. Līdz ar namiņu īpašnieks iegūs arī trīsistabu kotedžu, dīķi, peldbaseinu, oranžēriju un divu hektāru lielu zemes platību.

Baznīcas mācītājs Benedikts un viņa sieva Lila diženo namiņu iegādājās 2001. gadā,  pamanījuši sludinājumu avīzē. Šo 17 gadu laikā pāris, sadarbojoties ar Britu Aizsargājamās teritorijas pārvaldes institūciju, atjaunojuši ēku atbilstoši 17. gadsimta dizaina nostādnēm.

Foto: Jackson-Stops / SWNS/Scanppix

Pāris skaidro, ka ēkas vecākās, līdz mūsdienām saglabājušās daļas, ir celtas 14. gadsimtā. Aptuveni 16. un 17. gadsimtā ēka ir piedzīvojusi lielākās demontāžas un pārbūves, kad arī tā ieguvusi pašreizējo izskatu. Mūsdienās ēka nav pārbūvēta, taču tajā ir ierīkota moderna virtuve, centrālā apkure un vannasistabas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu