"Brexit" dēļ Anglijas Bankas vadītājs saglabās savu amatu līdz 2020.gada sākumam

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas centrālās bankas - Anglijas Bankas - vadītājs Marks Kārnijs
Lielbritānijas centrālās bankas - Anglijas Bankas - vadītājs Marks Kārnijs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas centrālās bankas - Anglijas Bankas - vadītājs Marks Kārnijs saglabās savu amatu līdz 2020.gada janvārim, lai palīdzētu vadīt valsts ekonomiku laikā pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), ceturtdien paziņoja valsts finanšu ministrs Filips Hamonds.

Uzrunājot parlamentu, Hamonds norādīja, ka Kārnijs piekritis pagarināt savu palikšanu šajā amatā par septiņiem mēnešiem, lai "nodrošinātu nepārtrauktību cauri visai nemierīgam periodam, ko mūsu ekonomika varētu piedzīvot 2019.gada vasaras sākumā".

Lielbritānija no ES izstāsies 29.martā.

Hamonds paudis gandarījumu, ka Kārnijs "piekritis palikt bankas vadītāja amatā papildu septiņus mēnešus, lai atbalstītu mierīgu izstāšanos no ES un nodrošinātu stabilitāti, kas ir svarīga mūsu ekonomikai".

Kanādietis Kārnijs Anglijas Bankas vadītāja amatā stājās 2013.gadā, tajā laikā paužot savus nodomus personīgu iemeslu dēļ šajā amatā strādāt vien piecus gadus no astoņu gadu termiņa, kas nozīmētu, ka viņš šo amatu pamestu 2018.gadā.

Taču 2016.gadā Kārnijs piekrita palikt šajā amatā vēl vienu gadu, ņemot vērā "Brexit" sarunas starp Londonu un Briseli.

Pirms pārcelšanās uz Londonu Kārnijs bija Kanādas centrālās bankas vadītājs, un šajā amatā viņš izpelnījās atzinību par valsts ekonomikas veiksmīgu vadīšanu cauri globālajai finanšu krīzei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu