"Ryanair" vienojusies ar Itālijas stjuartiem par kolektīvā darba līguma nosacījumiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" piektdien paziņoja, ka vienojusies par kolektīvā darba līguma nosacījumiem ar Itālijas stjuartu arodbiedrībām.

"Ryanair" piekritusi, ka uz Itālijas stjuartiem tiks attiecinātas Itālijas darba un pensiju tiesības, kas paredz labākus nosacījumus nekā Īrijas darba un pensiju tiesības. paredzēts arī palielināt stjuartu atalgojumu.

Savukārt stjuartu arodbiedrību paziņojumā teikts, ka sarunās arī panākta vienošanās par labākiem maiņu grafika nosacījumiem.

Gaidāms, ka kolektīvais darba līgums tiks parakstīts tuvākajās dienās un būs spēkā līdz 2021.gada beigām.

Par šo vienošanos paziņots dienu pēc tam, kad kļuva zināms, ka 28.septembrī streikos "Ryanair" stjuarti piecās valstīs - Beļģijā, Nīderlandē, Portugālē, Spānijā un Itālijā.

Augustā "Ryanair" parakstīja kolektīvo darba līgumu ar Itālijas pilotu arodbiedrību ANPAC. Tomēr divas citas Itālijas pilotu arodbiedrības - "Filt Cgil" un "Uiltrasporti" - vienošanos par kolektīvā darba līguma nosacījumiem noraidīja referendumā, tāpēc to biedri streikā 28.septembrī piedalīsies.

Arodbiedrības norāda, ka 28.septembrī paredzētais streiks būs lielākais "Ryanair" vēsturē.

"Ryanair" pilotu un stjuartu streiku dēļ Eiropā šovasar nācās atcelt simtiem avioreisu.

Aviokompānijas piloti, stjuarti un citi darbinieki ar streikiem cenšas panākt atalgojuma palielināšanu un darba apstākļu uzlabošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu