Augulis: "RB Rail" izpilddirektores atkāpšanās nekavēs projekta mērķtiecīgu īstenošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uldis Augulis.
Uldis Augulis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail", kas ir dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenotājs, izpilddirektores un valdes priekšsēdētājas Baibas Rubesas atkāpšanās nekavēs projekta mērķtiecīgu īstenošanu, uzskata satiksmes ministrs Uldis Augulis.

""RB Rail" izpilddirektores atkāpšanās nekavēs projekta mērķtiecīgu īstenošanu un darbu turpināšanu, esam laika grafikā. Turklāt "RB Rail" nevar apstāties, jo Latvijas iedzīvotāji izteikuši savu atbalstu šim vērienīgajam projektam"," uzsvēra satiksmes ministrs.

Viņš teica, ka Latvija kopš 2015.gada ir mērķtiecīgi attīstījusi projektu un guvusi panākumus. "Projekta attīstība notiek atbilstoši parakstītajiem starpvalstu un Eiropas Savienības (ES) līgumiem. Valstis ir vienojušās valdību līmenī par projekta realizāciju, to arī dara. Vēlos uzsvērt, ka Latvija ir "teicamniece" projekta ieviešanā, jo pirmā ar Ministru kabineta lēmumu apstiprināja trases novietojumu jau 2016.gadā un pirmā parakstīja projektēšanas līgumu 2018.gadā," sacīja Augulis, atgādinot, ka patlaban tiek projektēta stacija lidostā "Rīga".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rubesa ceturtdien iesniegusi kopuzņēmuma padomei atlūgumu, kas stājas spēkā ar tās iesniegšanas brīdi.

Rubesas pārstāve informēja, ka atlūguma vēstulē skaidroti galvenie atkāpšanās iemesli, kas balstīti krasi atšķirīgā un nesavienojamā redzējumā par turpmāko "Rail Baltica" projekta vadības un ieviešanas modeli.

Rubesa šajā amatā tika iecelta 2015.gadā, un viņas pilnvaru termiņš beigsies oktobrī.

Tāpat ziņots, ka "Rail Baltica" projekta īstenotāja "RB Rail" sākusi jauna vadītāja meklēšanu, un, pēc neoficiālas informācijas, kompānijas akcionāri šajā amatā labāk redzētu cilvēku no Polijas vai Somijas, nevis no Baltijas valstīm.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstīja "RB Rail" padomes priekšsēdētāja Rīa Sillave, jauna "RB Rail" vadītāja meklēšanai nolīgta personāla atlases kompānija "Amrop". "Līgums ar pašreizējo "RB Rail" vadītāju beigsies oktobra nogalē. Padome sākusi jauna vadītāja meklēšanu. Nolīgta personāla atlases kompānija "Amrop", kas meklēs Baltijas valstīs, Somijā un Polijā. Līdztekus tiešiem meklējumiem tuvāko nedēļu laikā tiks publicēts atklāts sludinājums. Mērķis ir šajā svarīgajā "Rail Baltica" īstenošanas fāzē atrast labāko amata kandidātu," viņa sacīja.

Šā gada sākumā atklātībā nāca Rubesas un atsevišķu "RB Rail" padomes locekļu nesaskaņas. Šogad 1.februārī notikušajā "RB Rail" akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par Rubesas atstādināšanu, bet Linužs balsojumā atturējās. Pēc lēmuma pieņemšanas Rubesa paziņoja, ka uzņēmuma vadībā saskārusies ar atsevišķu kompānijas padomes locekļu un patieso labuma guvēju pretdarbību "Rail Baltica" projekta pamatnostādnēm.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu