Putins: Naftas cena 65-75 dolāri Krievijai būtu piemērota (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka naftas cena 65-75 dolāri (56,31-64,97 eiro) par barelu Maskavai būtu piemērota.

Viņš to sacīja saistībā ar šonedēļ piedzīvoto naftas cenas kāpumu pasaules tirgū, tai sasniedzot augstāko līmeni kopš 2014.gada novembra.

"Cena 65-75 dolāru par barelu apmērā mums būtu piemērota. Tā ir pilnībā normāla, lai nodrošinātu efektīvu energokompāniju darbu un investīciju procesus," Maskavā notiekošajā enerģētikas forumā norādīja Putins.

Naftas cenu kāpumu šonedēļ galvenokārt izraisījušas bažas par iespējamu jēlnaftas piegāžu kritumu saistībā ar ASV Irānai noteiktajām sankcijām.

Tikmēr ASV prezidents Donalds Tramps izteicis kritiku Naftas eksportētājvalstu organizācijai OPEC, apgalvojot, ka tās lēmums nemainīt jēlnaftas ieguves apjomu palielina cenas un negatīvi ietekmē patērētājus.

"Prezidents Tramps saka, ka cena ir augsta. Viņam daļēji ir taisnība. Taču šāda naftas cena lielā mērā ir saistīta ar Amerikas administrācijas bezatbildīgo politiku, kas tieši ietekmē pasaules ekonomiku," sacīja Putins.

"Es viņam [Trampam] teiktu - ja gribi atrast vainīgo naftas cenu pieaugumā, Donald, tev jāpaskatās spogulī. (..) Pašreizējā naftas cena ir ASV administrācijas bezatbildīgo rīcību - sankcijām un valstu sagraušanu, kā tas bija Lībijā," piebilda Krievijas prezidents.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu