Asociācijas "Latvijas koks" uzņēmumu apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 15%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas kokapstrādātāju asociācijas "Latvijas koks" uzņēmumu apgrozījums šogad pirmajos sešos mēnešos sasniedza 291 miljonu eiro, kas ir par 15% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja asociācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts.

Pēc viņa teiktā, lielāko daļu pieauguma kopējā apgrozījumā nodrošinājis eksports. "Tirgi ir bijuši pietiekami veiksmīgi, saražotajai produkcijai cenas ir bijušas pietiekami labas," sacīja Bukonts, atgādinot, ka gada sākumā apaļkoksnes cenas būtiski pieauga, un, neraugoties uz nelielu cenu samazinājumu vēlāk, tās joprojām saglabājas samērā augstas.

Tāpat asociācijas izpilddirektors norādīja, ka labākos eksporta rezultātus uzrādījuši saplākšņa un kokskaidu plātņu ražotāji, kuri ir arī "Latvijas koks" lielākie biedri. "Tiem uzņēmumiem, kas ietilpst mūsu asociācijā, visiem rādītāji ir ar lielāku vai mazāku tendenci uz izaugsmi," teica Bukonts.

Pēc viņa prognozētā, "Latvijas koks" uzņēmumu apgrozījums 2018.gadā varētu augt salīdzinājumā ar gadu iepriekš, lai gan pāragri prognozēt, cik lielā mērā.

Viņš uzsvēra, ka asociācijas biedri turpina ieguldīt attīstībā un meklēt jaunus tirgus. Šogad ir nedaudz pieaudzis arī nodarbināto skaits nozarē salīdzinājumā pagājušajā gada beigām. "Varbūt lielajos uzņēmumos 10 cilvēki vairāk vai mazāk nav nekas daudz, bet kopumā mēs redzam, ka nevienā uzņēmumā nodarbināto skaits nav samazinājies, tas ir tikai pieaudzis par pāris procentiem. Lielākajos uzņēmumos vēl vairāk," sacīja Bukonts, norādot, ka, ņemot vērā vispārējo darbaspēka trūkumu ražojošajās nozarēs, tas ir labs rādītājs.

Asociācijas izpilddirektors minēja, ka darbinieku skaita pieaugumu nozares uzņēmumos varētu būt sekmējuši kokapstrādātāju ieguldījumi attīstībā, kā arī ražošanas procesu modernizēšana. Visi šie pasākumi kopumā nodrošinājuši kvalitatīvāku darba vietu radīšanu. Tāpat nozares uzņēmumi ir kāpinājuši atalgojumu.

Asociācijas "Latvijas koks" uzņēmumu galvenā produkcija ir bērza saplāksnis, liekti līmētās detaļas, koksnes skaidu plātnes, mēbeļu plātnes, sērkociņi, zāģmateriāli, dažādi izstrādājumi no koksnes un visu veidu mēbeles, kā arī ostas pakalpojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu