"Moody's" samazina "Danske Bank" reitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Danske Bank
Danske Bank Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" piektdien par vienu pakāpi  samazināja Dānijas bankas "Danske Bank" reitingu, kā iemeslu minot ASV Tieslietu ministrijas sākto izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu tās Igaunijas filiālē, kas var novest pie liela naudassoda.

"Danske Bank" reitingu ilgtermiņa noguldījumiem "Moody's" samazinājusi no "A1" līdz "A2". Reitingam noteikts negatīvs nākotnes vērtējums.

Šis lēmums "seko paziņojumam, ka ASV Tieslietu ministrija veic kriminālizmeklēšanu par banku saistībā ar naudas atmazgāšanu caur tās Igaunijas filiāli no 2007. līdz 2015.gadam", norāda "Moody's".

Šī izmeklēšana "palielinājusi iespēju, ka "Danske Bank" tiks noteikti būtiski finansiāli sodi", teikts kredītreitingu aģentūras paziņojumā.

Tajā piebilsts, ka izmeklēšana prasīs "būtiskus resursus un bankas vadības uzmanību".

Par ASV Tieslietu ministrijas veikto izmeklēšanu "Damske Bank" paziņoja 4.oktobrī. Laikraksts "The Wall Street Journal", atsaucoties uz meoficiāliem avotiem, par šo izmeklēšanu ziņoja jau septembra vidū.

Izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu "Danske   Bank" Igaunijas filiālē veic arī Igaunijas Valsts prokuratūra, Dānijas prokuratūra, Dānijas finanšu uzraudzības iestāde un Parīzes Augstā tiesa.

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske   Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur " Danske   Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese. Tomēr pēdējā laikā izteikti pieņēmumi, ka atmazgātā summa bijusi daudz lielāka.

"Danske Bank" ir filiāles arī Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu