Kāpēc "Laimas" šokolādes tāfelīte sākusi garšot citādi? (42)

precizēts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laima

Iespējams, daudzi būs pamanījuši, ka "Laimas" šokolādes tāfelīte šodien garšo citādi nekā bērnībā un citādi nekā pirms dažiem mēnešiem. To pamanījis arī kāds Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija" skatītājs.

Viņš raidījumam sūdzējies, ka viņa iecienīto šokolādes tāfelīšu "Vāverīte" garša nav vairs īsti tāda, kāda bija, šokolāde vairs īsti nekūst mutē. Aplūkojot tāfelītes iepakojumu un salīdzinot to ar iepakojumu, kurš izmests pirms pāris dienām, pircējs secinājis, ka tāfelītes sastāvā vairs nav 35%, bet vairs tikai 30% kakao.

Uzņēmuma "Laima" pārstāve raidījumam neslēpj, ka šokolādes tāfelīšu recepte "pamainīta". Esot veikti arī garšas testi, un 80% aptaujāto cilvēku jaunā garša patīkot.

"Orkla Confectionery&Snacks" Latvijā pārstāve skaidro, ka "Vāverīte" šokolādes tāfelīte esot piena šokolāde, tāpēc tai nepieciešams vairāk piena. Tāpēc kakao daudzums esot samazināts, bet piena - palielināts.

Pārstāve skaidro, ka piena izejvielu cenas šobrīd esot augstākas par kakao, tāpēc par "ietaupīšanu" nevarot būt ne runas.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu