ES projektu līdzfinansēšanai pārdala 232 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) politiku instrumentu un citu ārvalstu finanšu palīdzības projektu un pasākumu finansēšanai līdz šā gada beigām papildus atvēlēs 232 miljonus eiro, otrdien lēma Ministru kabinets.

Finanšu ministrijā (FM) skaidroja, ka ik gadu valsts budžetā tiek paredzēts finansējums programmā "Nesadalītais finansējums ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai", kuras ietvaros tiek plānots finansējums ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm ES politiku instrumentu un citu ārvalstu finanšu palīdzības projektu un pasākumu finansēšanai, kā arī Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projektu finansēšanai.

Lai neradītu investīciju pārrāvumus un apdraudējumu ES finansējuma sekmīgai izmantošanai un mērķu sasniegšanai, FM apkopoja ministriju sniegto informāciju par papildus nepieciešamo līdzekļu apmēru līdz 2018.gada beigām.

FM aprēķinājusi, ka kopumā papildu līdzekļu apmērs, kas nepieciešams līdz 2018.gada beigām, ir 232 miljoni eiro.

Minētā summa tiks pārdalīta no budžeta resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmai "Nesadalītais finansējums ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu