Starp Baltijas 50 lielākajiem uzņēmumiem ir septiņas kompānijas no Latvijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Starp Baltijas 50 lielākajiem uzņēmumiem 2017.gadā bija septiņas kompānijas no Latvijas, kas ir par trim mazāk nekā gadu iepriekš, aģentūrai LETA pavēstīja starptautiskās kredītrisku apdrošināšanas kompānijas "Coface" pārstāvji, atsaucoties uz tās veidoto Baltijas valstu 50 lielāko uzņēmumu sarakstu.

Vienlaikus starp Baltijas 50 lielākajiem uzņēmumiem ir 28 kompānijas no Lietuvas un 15 kompānijas no Igaunijas.

"Coface" pārstāvji informēja, ka informācijas tehnoloģiju produktu un risinājumu izplatītājs "Elko Grupa" ieņem augstāko pozīciju Latvijas uzņēmumu vidū - 5.vietu, kas ir kāpums topā par 23 vietām, salīdzinot ar gadu iepriekš. Baltijas vadošo uzņēmumu topā Latviju pārstāv arī "Latvenergo", "Uralchem Trading", "Rimi Latvia", "Maxima Latvija", "Orlen Latvija" un "Circle K Latvia".

Vienlaikus topa pirmo trijnieku ieņem Lietuvas uzņēmumi "Orlen Lietuva", "Vilniaus Prekyba" un "Maxima Grupe". Savukārt no Igaunijas uzņēmumiem visaugstāk ierindojas "Tallink Grupp" (7.vieta).

"Coface" pārstāvji atzīmēja, ka reģiona ekonomikas izaugsmi apstiprina vadošo uzņēmumu rezultāti pagājušajā gadā.

2017.gadā lielāko Latvijas uzņēmumu apgrozījums palielinājās par 6,8%, kamēr gadu iepriekš tas saruka par 8,8%. Tajā pašā laikā Lietuvas vadošo uzņēmumu kopējais apgrozījums auga par 11,8%, bet Igaunijas - par 6%.

Savukārt Latvijas vadošo uzņēmumu peļņa pērn auga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 457 miljonus eiro.

"Aizvadītajā gadā Baltijas valstu izaugsmi veicināja ārējais pieprasījums, un visās trijās valstīs būtiski palielinājās eksporta apmēri. Tas saistāms gan ar pieprasījuma kāpumu no Krievijas, kura joprojām ir būtisks tirdzniecības partneris Baltijas valstīm, kā arī augošo pieprasījumu no citām valstīm, pateicoties globālās tirdzniecības izaugsmei. Galvenais ekonomikas izaugsmes dzinulis pērn bija iekšzemes pieprasījums, ko veicināja augošais mājsaimniecību patēriņš un investīciju atjaunošanās," sacīja "Coface Baltics" vadītājs Mantvīds Štareika.

Baltijas 50 lielāko uzņēmumu reitings veidots, balstoties uz Baltijas lielāko uzņēmumu apgrozījuma rādītājiem 2017.gadā, neietverot finanšu pakalpojumu sniedzējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu