Pētīs Latvijas piekrastē ziemojošo putnu populāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Ķuze, www.putni.lv

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) izsludinājusi konkursu Latvijas piekrastē ziemojošo ūdensputnu avio uzskaites veikšanai laika posmā no 2019. līdz 2021.gadam, kā rezultātā plānots iegūt informāciju par šo dzīvnieku populācijas skaita svārstībām, aģentūra LETA uzzināja DAP.

Ziemojošo ūdensputnu uzskaites laikā konkursa uzvarētājiem būs jāveic Latvijas piekrastes pārlidojumi, kas trīs gadu laikā sastādīs aptuveni 9200 kilometrus. Pēc datu iegūšanas būs nepieciešams veikt arī to pēcapstrādi un modeļu veidošanu. Noslēgumā konkursa uzvarētājam DAP būs jāiesniedz gala atskaites par jūrā ziemojošo ūdensputnu populāciju lielumiem un ikgadējām populāciju skaita svārstībām.

Piedāvājumus dalībai konkursā jāiesniedz līdz šī gada 20.novembra plkst.10 Elektronisko iepirkumu sistēmas e-konkursu apakšsistēmā, kas pieejama interneta vietnē "www.eis.gov.lv". Piedāvājumi, kas tiks iesūtīti kādā citā veidā, tiks atzīti par konkursa nolikumam neatbilstošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu