VARAM šī gada budžetā dažādiem mērķiem iecerējusi pārdalīt 1,32 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Klimata pārmaiņu departamenta direktore Ilze Prūse, Fidži vēstnieks Eiropas Savienībā Deo Sarans,  Eiropas Vides aģentūras izpilddirektors Hans Brujninks, Eiropas Komisijas "DG Climate Action" direktors klimata pārvaldības un emisiju jomā Arturs Runge-Metzgers, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Vides direktorāta Klimata, bioloģiskās daudzveidības un ūdens nodaļas vadītājs Saimons Bukle un VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglītis piedalās preses konferencē par VARAM organizēto starptautisko konferenci "Baltijas ceļš uz oglekļa mazietilpīgu un klimatnoturīgu attīstību".
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Klimata pārmaiņu departamenta direktore Ilze Prūse, Fidži vēstnieks Eiropas Savienībā Deo Sarans, Eiropas Vides aģentūras izpilddirektors Hans Brujninks, Eiropas Komisijas "DG Climate Action" direktors klimata pārvaldības un emisiju jomā Arturs Runge-Metzgers, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Vides direktorāta Klimata, bioloģiskās daudzveidības un ūdens nodaļas vadītājs Saimons Bukle un VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglītis piedalās preses konferencē par VARAM organizēto starptautisko konferenci "Baltijas ceļš uz oglekļa mazietilpīgu un klimatnoturīgu attīstību". Foto: Zane Bitere/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) savā šī gada budžeta iecerējusi pārdalīt 1,32 miljonus eiro, galvenokārt, naudu novirzot dažādu datu bāžu pilnveidošanai un tehnikas iegādei, liecina ministrijas sagatavotie dokumenti izskatīšanai tuvākajā valdības sēdē.

Līdzekļus plānots pārdalīt no naudas, kas bija paredzēta Salaspils kodolreaktora demontāžai un "Radons" radioaktīvās atkritumu tvertnes būvniecībai.

Ministrija norāda, ka publisko pakalpojumu sniegšanas pilnveidošana ir būtiska valsts pārvaldes modernizācijas un strukturālo reformu sastāvdaļa, turklāt tā ir viena no valdības prioritātēm. Tādēļ, lai modernizētu un optimizētu VARAM pakļautības iestāžu darbu un saziņu ar uzņēmējiem un privātpersonām, nepieciešams ieviest jaunus e-pakalpojumus, sistēmu savietojamību un modernizāciju.

Valsts vides dienesta informācijas sistēmas "TULPE" funkcionalitātes un tehniskā risinājuma modernizācijai, tiesību moduļu pārbūvei atbilstoši datu aizsardzības prasībām, risku vadības un datu analītikas moduļa izstrādei plānots novirzīt 547 900 eiro.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra plūdu risku informācijas sistēmas funkcionalitātes papildināšanai un operatīvo meteoroloģisko prognožu sistēmas moduļu atjaunošanai plānots novirzīt 161 800 eiro.

Vēl 260 000 eiro paredzēts atvēlēt Vienotās vides informācijas sistēmas infrastruktūras uzlabojumiem, kas ļaus modernizēt sistēmas serveru un datu apstrādes iekārtas, tajā skaitā licences, serveru un datu masīvu iegādi un uzstādīšanu.

Savukārt Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) nepieciešami 39 109 eiro, lai nomainītu visvecākos datorus, kas ražoti pirms 2012.gada un neatbilst drošības un darba efektivitātes prasībām.

Tāpat DAP plānots atvēlēt 171 800 eiro ugunsdrošības preventīvo pasākumu nodrošināšanai un deguma platību uzraudzībai nepieciešamās tehnikas un aprīkojuma iegādei. Proti, cīņai ar meža ugunsgrēkiem un citu nozīmīgu darbu veikšanai DAP nepieciešams iegādāties automašīnas, kvadriciklus, piekabes, novērošanas kameras, ugunsdrošības tērpus un citu aprīkojumu.

Pēc VARAM paustā, DAP pārziņā ir 86 057 hektāru mežu. Līdz šī gada 25.septembrim meža ugunsgrēku dzēšanas darbos un deguma vietu uzraudzībā iesaistīti 15 pārvaldes darbinieki un nobraukti 4000 kilometri, kas kopumā izmaksājis 12 500 eiro, nerēķinot zaudētās koksnes vērtību, bojājumus infrastruktūrai, darba stundas un datortehnikas izmaksas kartogrāfisko materiālu sagatavošanai, sakaru nodrošinājumam un citu darbu veikšanai.

Tikmēr Valsts reģionālās attīstības aģentūrai plānots atvēlēt 100 003 eiro, lai nodrošinātu "Namejs Enterprise" licenču uzturēšanu 2019.gadam un atbalstu VARAM infrastruktūras licencēm, kā arī 20 nolietoto datoru nomaiņu.

Tāpat 25 000 eiro ministrija iecerējusi pārdalīt vairāku forumu organizēšanai un 22 264 eiro, lai nodrošinātu ministrijas ēkas Peldu ielā 25 ēkas energoefektivitātes paaugstināšanu.

Plānots, ka pārdalītais finansējums tiks izlietos līdz 2018.gada beigām, sasniedzot plānotos mērķus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu