EM ar kampaņu aicinās uzņēmējus un sabiedrību kļūt konkurētspējīgākiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

​Ekonomikas ministrija (EM) sākusi kampaņu "Radi Latvijā! Konkurē pasaulē!" ar mērķi aicināt uzņēmējus un sabiedrību kļūt konkurētspējīgākiem, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Kampaņas mērķis ir uzrunāt, informēt, izglītot un motivēt uzņēmējus un sabiedrību kopumā kļūt konkurētspējīgākiem, sekmējot uzņēmēju un sabiedrības izpratni par produktivitāti kā ilgtspējīgas Latvijas ekonomikas izaugsmes pamatu. Tāpat kampaņas ietvaros plānots informēt par piedāvāto valsts atbalstu uzņēmējiem konkurētspējas kāpināšanai, veicinot biznesa domāšanas maiņu un motivējot uzņēmējus palielināt investīcijas produktivitātes kāpināšanā.

Šā mēneša laikā uzņēmējiem un sabiedrībai EM skaidros par investīciju nozīmi ražošanas modernizācijā, cilvēkkapitālā, inovācijās un mārketinga aktivitātēs, kas ļautu ražot arvien augstvērtīgāku produkciju, palielinātu uzņēmumu eksportspēju, uzlabotu Latvijas konkurētspēju un atpazīstamību, un turpinātu celt sabiedrības labklājības līmeni.

"Informatīvās kampaņas saukļi "Investē! Konkurē! Eksportē!" atspoguļo vēlamo uzņēmējdarbības un tautsaimniecības modeli Latvijā, kurā ekonomika balstās uz inovācijām un augstas pievienotās vērtības produkcijas eksportu," skaidroja ministrijā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pauda, ka ražot produktīvāk nozīmē būt priekšā konkurentiem, vairāk laika un resursu veltīt inovācijas un pētniecības iesaistei ražošanā, darbinieku kvalifikācijas celšanai un virzībai uz ārvalstu tirgiem. "Produktivitātes pieaugums ir uzņēmuma un valsts stabilas ilgtermiņa attīstības nosacījums. Uzņēmējs, kurš apzinās produktivitātes nozīmi, iegulda darbinieku apmācībās, modernizē ražošanu un izmanto valsts piedāvātos risinājumus. Produktivitātes paaugstināšana ir plats solis starptautiskās konkurētspējas palielināšanā un līdz ar to eksporta virzienā," viņš sacīja.

Kampaņu ievadīs diskusija par produktivitātes kāpināšanas nozīmi uzņēmumu un Latvijas tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanā, kas trešdien, 7. novembrī, plkst. 12 notiks EM telpās.

Diskusijas moderators būs žurnālists un ārpolitikas pētnieks Mārtiņš Daugulis, savukārt dalībnieku vidū būs EM pārstāvji, vadošie Latvijas makroekonomikas eksperti, Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji un dažādu nozaru uzņēmēji, kas dalīsies pieredzē par produktivitātes kāpināšanas nozīmi uzņēmumu un tautsaimniecības konkurētspējas paaugstināšanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu