Tiesa aptur „Nord Stream” un „Nord Stream 2” maksājumus „Gazprom”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices tiesa, izskatot Ukrainas kompānijas „Naftogaz” prasību no Krievijas „Gazprom” piedzīt   $2,56 miljardus, ir apturējusi visus kompāniju „Nord Stream AG” un „Nord Stream 2 AG” maksājumus „Gazprom”, ziņo RBK. Pielikumā, kas pievienots „Gazprom” eiroobligācijām, norādīts, ka abu minēto kompāniju pārskaitījumi „Gazprom” tiek novirzīti tiesu izpildītājiem.

Stokholmas arbitrāžas tiesas lēmums, ka uzliek par pienākumu „Gazprom” izmaksāt „Naftogaz” $2,56 miljardus, tika pieņemts 2018.gada februārī, un tas ir saistīts ar abu uzņēmumu strīdu par gāzes tranzīta apmaksāšanu.

Šā gada jūnijā pēc minētā tiesas lēmuma sākās „Gazprom” aktīvu arestēšana Eiropā, piemēram, bloķēti „Gazprom” īpašumi Holandē un Šveicē. Augustā Ukrainas „Naftogaz” ziņoja par „Gazprom” akciju arestu kompānijā „Blue Stream Pipeline Company”, taču Krievijas uzņēmumam vēlāk izdevās apturēt Stokholmas arbitrāžas tiesas lēmuma izpildi, jo tas pierādīja, ka „Gazprom” ārzemju aktīvu arestam neesot pietiekama pamata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu