ES nedrīkst nenovērtēt Itālijas radītos riskus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
IFO institūta direktors Clemens Fuest
IFO institūta direktors Clemens Fuest Foto: Wikipedia.org

Itālijas bankrots ir ļoti reāls un tas satricinātu visu eirozonu, bet Eiropas Savienībai ir ļoti maz instrumentu, kas ļautu tam pretoties, tā intervijā ziņu portālam „T-Online” izteicies Minhenē bāzētā ekonomisko pētījumu institūta IFO direktors Klemens Fusts. Neviena valsts nespēj ilgstošas ekonomiskās stagnācijas apstākļos apkalpot valsts parādu, kas pārsniedz 130% no IKP.

„Vislielākie īslaicīgie riski ir panika kapitāla tirgū, kas ātri var izraisīt valsts bankrotu”, norāda Fusts. Tam savukārt sekotu finanšu tirgus krīze un „smagi satricinājumi visā eirozonā”. Eiropas Savienība, pēc ekonomista domām, ir slikti sagatavota šādam scenārijam.

„Briselei nevajadzētu lolot ilūzijas, ka Eiropas Savienības noteiktā kārtība spēs pārvarēt kādas nacionālās valdības gribu”, norāda Fusts. Taču Briselei jābūt stingrai un tā nedrīkst pakļauties šantāžai. „Ja riski, kas ir saistīti ar Itāliju, netiks ātri mazināti, krīzes gadījumā mums atkal nāksies ar nodokļu maksātāju naudu glābt savas bankas”.

Jau ziņots, ka Itālijas valdība un Eiropas Komisija nespēj vienoties par Itālijas nākamā gada budžetu, kam oficiālā Roma gatavojas vēl vairāk palielināt deficītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu