Deviņos mēnešos izsniegts par 2,1% mazāk būvatļauju individuālo māju būvniecībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Latvijā šogad deviņos mēnešos izsniegtas 1495 atļaujas jaunu viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vienlaikus par 4,4% augusi kopējā platība jaunu individuālo māju būvniecībai, 2018. gada deviņos mēnešos veidojot 315 tūkstošus kvadrātmetru (m2).

Statistikas pārvaldes dati arī liecina, ka šogad deviņos mēnešos izsniegtas 122 būvatļaujas jaunu rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai ar kopējo platību 167 tūkstoši m2. Salīdzinājumā ar 2017. gada deviņiem mēnešiem izsniegto būvatļauju skaits jaunu rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai audzis par 48,8%, bet platība pieaugusi par 59,6%.

Pēc statistikas pārvaldes datiem, kopumā šogad deviņos mēnešos izsniegtas 1937 būvatļaujas viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai 420 tūkstošu m2 platībā. Salīdzinājumā ar 2017. gada deviņiem mēnešiem izsniegto būvatļauju skaits viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai sarucis par 3,3%, bet platība palielinājusies par 3%.

Savukārt rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai šogad deviņos mēnešos izsniegtas 186 būvatļaujas ar kopējo platību 264 tūkstoši m2. Salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu šādu būvatļauju skaits audzis par 25,7%, bet platība palielinājusies par 0,8%.

2018. gada trešajā ceturksnī viena dzīvokļa māju būvniecības sākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai izsniegtas 742 būvatļaujas par kopējo platību 164 tūkstoši kvadrātmetru, tostarp jaunajai būvniecībai - 579 būvatļaujas par kopējo platību 125 tūkstoši kvadrātmetru.

Rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai šogad trešajā ceturksnī izsniegtas 65 būvatļaujas par kopējo paredzamo platību 94 tūkstoši kvadrātmetru. No tām 45 būvatļaujas izsniegtas jaunbūvēm par kopējo paredzamo platību 67 tūkstoši kvadrātmetru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu