"Eurostat": Latvijā janvārī-septembrī starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Latvijā šā gada pirmajos deviņos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo  periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Šā gada janvārī-septembrī salīdzinājumā ar 2017.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 8%.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Kiprā (+53%), Maltā (+21%), Grieķijā (+17%), Īrijā (+12%), Igaunijā (+11%), Slovēnijā (+10%) un Rumānijā (+9%).

Lietuvā, tāpat kā Latvijā, reģistrēts 8% pieaugums.

Eksporta apmērs palielinājies visās ES valstīs, izņemot Luksemburgā, kur tas samazinājies par 1%.

Importa apmērs janvārī-septembrī salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu pieaudzis 26 ES dalībvalstīs, Luksemburgā tas saglabājies nemainīgs, bet Lielbritānijā samazinājies par 1%.

Lielākais importa pieaugums janvārī-septembrī gada izteiksmē bijis Kiprā (+19%), Īrijā (+13%), Slovēnijā (+11%), Igaunijā, Grieķijā, Latvijā un Rumānijā (visās valstīs +10%), kā arī Lietuvā (+9%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu